Eventyr å synnejysk: Ti kys a’ e’ prinsesse eller e’ beholle e’ grye

30. januar 2016 Sundeved

Der er mange måder at få serveret en god historie på: Radio, fjernsyn, på nettet og i bøger, aviser og ugeblade.

“Men det er heller ikke helt af vejen at få en historie eller to læst op”, siger Flemming Nielsen. Og oplæsning  – oven i købet å synnejysk – er hvad den tidligere radiojournalist tilbyder foreninger og plejehjem.

_90J6669.CR2 11MAR08 Flemming Nielsen, DR Syds grænselandsmedarbejder fylder 60år (Foto: Lars Salomonsen)

Flemming Nielsen
Foto: Lars Salomonsen

Artiklen fortsætter under annoncen

Flemming Nielsen fra Egernsund gik på efterløn i 2008 efter 25 år ved mikrofonen i Radio Syd. Siden har han underholdt tusindevis af mennesker – i Sønderjylland og resten af landet – med sine foredrag.

“Jg har været rundt med et lille udvalg af småhistorier, noveller og digte. Mange skrevet på synnejysk af sønderjyder og for sønderjyder”, siger Flemming Nielsen, som nu er klar til at rykke med helt andre historier.

“Jeg har forberedt et arrangement, hvor navne som H.C. Andersen, Herman Stilling, Martin A. Hansen og andre leverer historierne”, siger Flemming Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er hans erfaring, at ikke mindst midaldrende og ældre mennesker i landsdelen i stort tal hæger om e sproch – og dem er han glad for at kunne give en oplevelse.

“Medierne generelt gør jo ikke meget ud af dialekter og derfor holder mange af et pusterum på en time eller to, hvor det rigsdanske kommer i anden række og synnejysk i første. Og – tro det eller ej – Svindrengen kører fint på synnejysk”, siger Flemming Nielsen

download“Ak æ elenne minnesk såej e’ prinsesse – haej æ da bare taun den dejle prins – ak hvor æ er ulykle’. Å æ svinedreng gik bach ve’ et træ og tørret det soet å brun a æ ansigt….”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bare skriv eller ring

Flemming Nielsen har mailadressen : flemming42@hotmail. com og hans telefon har nummer 28 11 75 95.

“Hvis I sku’ få lyst til en glant erremee eller awten med lidt synnejysk å e’ program – så bare ring eller mail – sin kømme e’ meddwons”, siger Flemming Nielsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...