Få energimærket din bolig inden du skal søge energirenoveringstilskud i 2021

18. november 2020 Erhverv

Interessen for dette års tilskud til energirenovering var så stor, at puljens 245 millioner kroner var væk på blot to uger og flere boligejere kunne ikke søge energirenoveringspuljen,  fordi deres bolig ikke havde et gyldigt energimærke, som er et krav, hvis boligejere skal have tilskud til at isolere, skifte vinduer, anskaffe et ventilationsanlæg eller skifte varmekilde.

”Hvis boligejere vil søge tilskud i 2021 skal de have lavet et gyldigt energimærke og på grund af den store interesse for tilskudspuljen, kan der være leveringstid på at få et – så boligejere skal skynde sig at bestille det,” siger Heidi Ingeman Koch, enhedschef ved Energistyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Energimærket er adgangskravet til at få tilskud til energirenovering – også i 2021 og frem – og energimærket skal være gyldigt og må ikke være ældre end 1 oktober 2012, når der skal søges tilskud til energirenovering, skriver ZeroNyt.

Der kan også søges tilskud til at få lavet selve energimærket – typisk 1000-3000 kroner – og tilskuddet kan søges op til seks måneder efter det er på plads.

”Med de nye tilskudspuljer har det aldrig været billigere at energirenovere boligen til glæde for hele familien, boligens komfort, indeklima, energiforbrug samt den grønne omstilling af Sønderborg-området. Vores anbefaling er, at boligejere hurtigst muligt får lavet et energimærke, så det er klar, når der kan søges tilskud i 2021,” siger projektleder Charlie Lemtorp fra ProjectZero og tilføjer, at der lige nu er ventetid i Sønderborg-området på at få lavet energimærke.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg-området er der tre virksomheder, som kan hjælpe med energimærket: Factum2 Gråsten ApS, Botjek og Arkitekt Tychsen .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...