Få styr på indeklimaet – lån en indeklimamåler

6. november 2020 Samfund

Selvom vi ofte selv har fornemmelsen af at vores indeklima er godt og sundt, viser målinger i hjemmet typisk et andet billede. Et dårligt indeklima kan have indvirkning på både hjemmets komfort og familiens sundhed. Det fortæller ProjectZero.

ProjectZero har netop uddelt 20 indeklimamålere til udlån til husejere i Sønderborg-området. Måleren skal i en måned kortlægge hjemmenes indeklima og give familierne en indsigt i hvordan deres adfærd påvirker indeklimaet.

En af boligejerne er Maria Todsen Bøttcher fra Sønderborg, der har nu haft måleren i en uges tid:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har været spændende løbende at kunne følge med i om vi får luftet nok ud, og hvordan det påvirker luftfugtigheden når vi går i bad, laver mad eller bare er flere samlet i weekenderne. Måleren blinker når niveauet af CO2 er for højt, og der er nærmest gået sport i, for både voksne og børn, at være den første der opdager det, og få lavet gennemtræk.” smiler Maria Todsen Bøttcher og fortsætter:

”Vi får hver uge en rapport på hvordan vores temperatur, luftfugtighed, CO2 niveau og støjniveau ser ud, og jeg er spændt på at se hvor meget vi får forbedret vores indeklima på denne måned.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter endt måleperiode modtager familierne en samlet rapport over målingerne sammen med løsningsforslag til eventuelle indeklimaforbedringer.

Er du husejer og bosat i Sønderborg-området har du også mulighed for at låne en indeklimamåler i en måned, startende fra primo december.

Send en mail til kl@projectzero.dk og fortæl kort om hvorfor en indeklimamåling vil være aktuelt for dit hjem.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...