Fælleslisten: Byrødder skal være både fysisk og psykisk tilstede til møderne?

30. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Partiformand Eriki Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Der er i øjeblikket fokus på dobbeltmandater, hvilket efter min mening er fuldt forståeligt. Man kan ikke have fuld fokus hvis man skal håndtere to forskellige dagsordener. At være to steder på en gang er en umulighed for de fleste.

Vi er lige nu midt i valgkampen, så det er nu der skal der stilles krav til kandidaterne, nye som gamle, om hvor meget de ønsker at bidrage med i det lokalpolitiske arbejde.

Nu er det ikke kun byrådsmedlemmet med dobbelt mandat, der har mange afbud i løbet af en byrådsperiode. Der findes medlemmer af byrådet der har været fraværende i op til halvdelen af udvalgsmøderne i 2016.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet holder 5-6 temamøder om året, hvor vi har mulighed for at forholde os til udfordringer, problemstillinger eller bare gå i dybden med enkelte sager, uden at der skal træffes beslutninger her og nu. På stort set alle disse temamøder har under halvdelen af byrådet været til stede. Mange gange har der været indkaldt folk udefra eller fagfolk fra forvaltningerne til at opdatere os.

I visse tilfælde direkte pinligt med det   lille  fremmøde.

For ikke at sige alle dem der er mere optaget af deres digitale udstyr end af det der foregår i lokalet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På flere af vores folkeskoler er eleverne begyndt at aflevere mobilen når skoledagen starter for at have fokus på undervisningen og hinanden.

Dette bliver nok snart også nødvendigt for byrådet, hvis man skal være andet end  bare fysisk til stede.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...