Fælleslisten: Byrødder skal være både fysisk og psykisk tilstede til møderne?

30. oktober 2017 KV2017

Partiformand Eriki Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

Der er i øjeblikket fokus på dobbeltmandater, hvilket efter min mening er fuldt forståeligt. Man kan ikke have fuld fokus hvis man skal håndtere to forskellige dagsordener. At være to steder på en gang er en umulighed for de fleste.

Vi er lige nu midt i valgkampen, så det er nu der skal der stilles krav til kandidaterne, nye som gamle, om hvor meget de ønsker at bidrage med i det lokalpolitiske arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er det ikke kun byrådsmedlemmet med dobbelt mandat, der har mange afbud i løbet af en byrådsperiode. Der findes medlemmer af byrådet der har været fraværende i op til halvdelen af udvalgsmøderne i 2016.

Byrådet holder 5-6 temamøder om året, hvor vi har mulighed for at forholde os til udfordringer, problemstillinger eller bare gå i dybden med enkelte sager, uden at der skal træffes beslutninger her og nu. På stort set alle disse temamøder har under halvdelen af byrådet været til stede. Mange gange har der været indkaldt folk udefra eller fagfolk fra forvaltningerne til at opdatere os.

I visse tilfælde direkte pinligt med det   lille  fremmøde.

For ikke at sige alle dem der er mere optaget af deres digitale udstyr end af det der foregår i lokalet.

På flere af vores folkeskoler er eleverne begyndt at aflevere mobilen når skoledagen starter for at have fokus på undervisningen og hinanden.

Dette bliver nok snart også nødvendigt for byrådet, hvis man skal være andet end  bare fysisk til stede.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk