Fælleslisten og gratis buskort til unge

7. februar 2015 Sønderborg

Byrådsmedlem Erik Lorenzen, Fælleslisten, skriver:

bus-sydtrafikVenstres Peter Hansen langer ud efter Fælleslisten, fordi vi ikke som andre partier har været ude i valgkampen og love gratis buskort til unge på ungdomsuddannelserne.

I sidste byrådsperiode afskaffede vi det gratis buskort i samarbejde med netop Venstre, fordi vi ud fra kommunens økonomiske situation ikke mente, at dette havde en prioritet, der berettigede til at fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alternativet havde jo været at finde andre besparelser for at få styr på kommunens økonomi. Den gode økonomi fremhæves ofte. Senest af borgmesteren på byrådsmøde i onsdags. Den gode økonomi er ikke kommet ud af den blå luft, men er en konsekvens af benhård prioritering af kommunens udgifter i sidste byrådsperiode.

Måske har andre behov

I Fælleslisten har vi hele tiden sagt, at hvis der skulle afsættes flere penge til offentlig transport, kunne der være andre grupper af borgere, der havde større behov end at gøre det gratis for de unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kunne være pensionister, enlige forsørgere eller måske skulle der være en bedre busdækning i nogle yderområder, så folk også kunne komme hjem igen, hvis de var kommet til Sønderborg by tidligere på dagen.

Erik Lorenzen og Fælleslisten er ikke stemt for at smide flere penge efter buskort til unge.

Erik Lorenzen og Fælleslisten er ikke stemt for at smide flere penge efter buskort til unge.

I det vedtagne budget er der tilført 3,5 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

til eksisterende bevilling til offentlig transport. Det svarer cirka til det beløb,der er sin tid blev sparet væk. Buskortene kan gå til unge, der har en betydelig afstand fra hjem til uddannelsesstedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er der vedtaget en redefinering af det samlede transportbehov i kommunen – herunder en vurdering af andre målgruppers behov.

Hvor er Venstres penge?

Venstre vil sikkert påstå, at de har afsat 9.5 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

i deres budgetforslag og dermed har finansieringen af det gratis buskort på plads. Kendsgerningen er bare at deres budgetforslag efterhånden er så gennem hullet, at det ikke hænger sammen. Hvis det da nogensinde har gjort det.

Venstres byrådsgruppe har ikke stemt imod et eneste af de tiltag som er finansieret i vedtagne budget af Flertalsgruppen og DF.

Venstre budgetterer med en overførsel på 49 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

fra 2014. Har dog stemt for at anvende 20 mio. af disse midler til at understøtte erhvervsfremmende aktiviteter og til Uddannelsesfonden.

Statens kompensation for den foreslåede skattenedsættelse blev kun halvt så stor som forventet.

Venstre stemte imod Effektiviseringsstrategien, selvom de har budgetteret med 13.5 mio.

Mange af de vedtagne anlægsprojekter er ikke i Venstres budgetoplæg og vi har endnu ikke hørt at der i Venstre tages afstand fra disse.

En hurtig udregning viser, der mangler mindst 50 mio.

Men vi er jo i et valgår og de landsdækkende partier har mere end travlt med at se troværdige ud og holde valgløfter end tænke på kommunens fremtidige økonomi.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 112, Sønderborg

Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var […]

Læs mere...