Fælleslisten: Sandheden om optakten til Folkeskolereformen kom endelig frem

1. oktober 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Formand for Fælleslisten Erik Lorenzen skriver:

Så kom sandheden endelig frem.

Det var aftalt spil.

Af Regeringen med støtte fra stort set alle partier i Folketinget og Kommunernes Landsforening,  da lærerne i 2014 blev lockoutet.

Formålet var at tvinge en ny overenskomst igennem.

Lærerne skulle være med til at finansiere Folkeskolereformen.

Det endte – som forventet – med et lovindgreb og lærerne skulle undervise mere – på bekostning af forberedelse til den daglige undervisning og med fuld tilstedeværelse på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som tingene har udviklet sig, er jeg stolt af, at Fælleslisten var ophavsmand til det administrationsgrundlag, som blev født i Sønderborg, i tæt dialog mellem forvaltning, lærerkreds og skoleledelser. En aftale alle parter kunne se sig selv i og som ville afværge de værste følger af de fra oven dikterede arbejdsvilkår.

Rigtig mange kommuner har efterfølgende lavet lignende tiltag. Senest Billund kommune der var plaget af et højt sygefravær.

Tankevækkende, at Venstres byrådsgruppe i Sønderborg i  to  år har modarbejdet administrationsgrundlaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fornuften er dog også nået deres næser.

Jeg har endda hørt, at de fremhæver dette gode tiltag som er til gavn for både trivsel og læring i vores folkeskoler, når de mødes med venstrefolk fra andre kommuner.

Men vi kan selvfølgelig alle blive klogere.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...