Fælleslisten skærper krav til dialog og borgerinddragelse

19. oktober 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Borgerinddragelse og dialog må ikke være et tag-selv-bord, som kommunen kan bruge efter forgodtbefindende.

Derfor stiller Fælleslisten nu krav om, at det gøres obligatorisk for alle kommunale instanser at følge den politik, som byrådet vedtog i 2013.

Hidtil har politikken, der blev vedtaget mens Aase Nyegaard var borgmester, haft karakter af en hensigtserklæring. Det er ikke nok. Nu skal det være et krav, at politikken følges til punkt og prikke.

Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På specielt teknik- og miljøområdet er der desværre mange eksempler på, at borgerne ikke bliver hørt eller inddraget. Vi vil alle sammen gerne behandles ordentligt og føle os respekteret især af vores egen kommune. Vi vil gerne have en kommune i øjenhøjde. Det er kun rimeligt, at vores egen kommune behandler os ordentligt. Derfor ønsker vi nye principper for lokalplaner og større projekter, som kan påvirke borgerne negativt”, siger Fælleslistens borgmesterkandidat, viceborgmester Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som udgangspunkt skal borgerne inddrages før lokalplaner udarbejdes. Det er for sent at inddrage dem når planerne er lavet og alting fastlagt. Vi får ikke borgernes gode ideer og forslag med i arbejdet, fordi det er for besværligt at ændre i planerne”, siger borgmesterkandidaten i en pressemeddelelse.

Har projektet afgørende betydning for kommunens udvikling kan det accepteres, at kommunen godkender projektet mod lokalsamfundets ønsker.

Alsion og motorvejen er eksempler på projekter af afgørende betydning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme har havneprojektet i Sønderborg og en ferieresort på Nordals.

Det ikke har afgørende betydning om en skole placeres på den ene eller anden side af en vej.

Hvis et projekt ikke har afgørende betydning for kommunens udvikling har projektudvikler og kommunen ansvaret for at inddrage lokalbefolkningen, inden planerne fastlægges og i størst muligt omfang opnå accept inden lokalplanerne udarbejdes.

Projekter uden afgørende betydning for kommunens udvikling kan vedtages når projektudvikler og kommunen har opnået lokalområdets accept, hedder det i Fælleslistens udspil. Som eksempler nævnes, at en børnehave nødvendigvis ikke skal ligge midt i et villakvarter, og at en boligblok kan placeres på steder, hvor den ikke generer naboerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. april 2024 Kultur, Gråsten

Den Kongelige Køkkenhave åbner den 2. maj

20. april 2024 Kultur

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot åbner sæsonen torsdag den 2. maj kl. 10, så man igen kan nyde den smukke køkkenhave, skriver Sønderborg Kommune. Frivillige fra køkkenhavens Frivilligforening vil i forbindelse med åbningen vise gæster og interesserede, hvordan podningen af æbletræer foregår. Derudover vil børn fra den lokale børnehave Tumleby plante græskar og squash, […]

Læs mere...