Fælleslisten: Skatteindtægterne skal gavne kommunens borgere

11. september 2017 KV2017

Borgmesterkandidat Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Der kører i øjeblikket en debat i medierne om besparelser på kommunens administrations omkostninger.

Vi er i Fælleslisten helt enige i, at der skal være styr på administrationsomkostningerne, så mest muligt af skatteindtægterne kommer borgerne til gode. Det er altid vigtigt at sørge for, at mest muligt af skatteindtægterne gør gavn for borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det er ikke nok kun at se på det ved særlige festlige lejligheder, som for eksempel når der skal være valg.

Det er en selvfølge, at skolerne hvert år laver en timeplan for undervisningen. På samme måde skal det være en selvfølge, at kommunen hvert år planlægger og gennemfører løbende forbedringer, effektiviseringer og forenklinger. Sådan at kommunen hvert år bliver lidt bedre til at udnytte skatteborgernes penge og skabe værdi for borgerne.

For Fælleslisten har det altid været en mærkesag, at kommunen løbende skal forbedre sig og blive dygtigere til at skabe værdi for skattepengene. Der skal hele tiden foreligge et opdateret katalog over effektiviseringsprojekter klar til at indgå i den årlige planlægning. På den måde sikrer vi, at kommunen løbende forbedrer driften og dermed bliver bedre til at veksle skattekroner til udvikling og velfærd.

Vi har behov for at investere mere på mange områder i kommunen, indenfor ældrepleje, børnepasning, skole, og meget mere. Vi har f.eks. vedtaget helhedsplanen for skolerne, fordi vi har en ambition om at mange flere skal være uddannelsesparate, når de forlader folkeskolen. Det koster penge, og nogle af dem skal komme ved at kommunen bliver bedre til at udnytte pengene på administrationsområdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk