Fængselsbetjente indberetter radikale unge

18. februar 2015 112

Unge mennesker er i fare for at blive radikaliserede, når de sidder i fængslet. Derfor holder fængselsbetjente øje med tegn på, at unge kan være farlige, når de bliver sat på fri fod.

Når unge muslimer kommer på afveje og bliver fængslet, så kommer de nogle gange i kontakt med et miljø, hvor de er i fare for at blive påvirket til ekstremisme.retten

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Per Frandsen, sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Områdekontor Syddanmark, til TV SYD.

“Vi lægger mærke til om indsatte ændrer sig under opholdet, ser om de skifter syn på nogle ting og reagerer anderledes”, siger Per Frandsen. Naturligvis lægger fængselspersonalet også mærke til, om de indsatte begynder at klæde sig anderledes.

“Mener vi, at en indsat er blevet radikal, så sender vi en indberetning”, siger Per Frandsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge sikkerhedschefen så har der det seneste år været fem til seks tilfælde i de syddanske arresthuse, hvor personalet har vurderet, at de indsatte har ændret så meget adfærd, så arresthuset har rettet henvendelse til Kriminalforsorgens Sikkerhedsafdeling.

Per Frandsen ved dog ikke, om de henvendelser efterfølgende er givet videre til PET.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Hos OJ Electronics er medarbejdernes trivsel på dagsordenen

6. december 2022 Erhverv

Elektronikvirksomheden OJ Electronics har i efteråret søsat en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes trivsel har stået øverst på agendaen. Her har både medarbejdere og ledere fået værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering. De i alt tre møder er elektronikvirksomhedens ønske om at agere frem for at reagere på den […]

Læs mere...