Færre bilister på vejene – men ikke færre fartbøder

6. marts 2021 Samfund

Der er mere plads på de danske veje for tiden, hvor mange arbejder eller studerer hjemmefra og det kan være en fristelse for nogle bilister, som benytter lejligheden til at køre for stærkt.

Faktisk faldt antallet af personbiler på vejene i januar i år med hele 30 procent i sammenligning med januar sidste år. Alligevel sigtede politiet cirka samme antal bilister i deres landsdækkende fartkontrol før coronaen i januar sidste år og under coronaen i januar i år.

Politiets vurdering er, at det er de tomme veje, der frister for mange til at køre for stærkt. En landsdækkende fartkampagne skal fra 8. marts minde bilisterne om at holde hastigheden nede.

“Det jeg hører fra vores forvaltning er, at det er henvendelser om fartgale bilister, der er allerflest af, når vi taler om trafik. Henvendelserne fører også somme tider til, at vi – i samarbejde med politiet – laver forskellige fartdæmpende tiltag, men allerbedst er det selvfølgelig, når bilister altid kører efter forholdene og adlyder skiltene. Derfor er jeg også glad for, at vi er med i fartkampagnen de kommende uger – erfaringen viser, at skiltene har en virkning”, siger Teknik- og Miljøudvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bekymrede for hastigheden

Det er ikke alene i Sønderborg Kommune, for høj fart skaber utryghed. En undersøgelse foretaget af Epinion for Rådet for Sikker Trafik viser, at 9 ud af 10 oplever, at der bliver kørt for stærkt i deres lokalområde. Og for 8 ud af 10 skaber den for høje fart utryghed, irritation eller bekymring for egne eller andres børn.

“Utrygheden er ikke uden grund, for høj fart er en afgørende faktor i mange ulykker. I tre ud af fire dødsulykker med for høj fart kunne ulykken helt være undgået, hvis ikke der var blevet kørt for stærkt”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den resterende fjerdedel af dødsulykkerne med for høj fart kunne skaderne være blevet markant mindre, hvis ikke der var blevet kørt for stærkt. I mange tilfælde ville ulykken ikke have haft dødelig udgang.

Det viser en opgørelse fra Vejdirektoratets Dødulykkesstatistik.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Erhverv, REGIONALT

Thue Hvorslev bliver ny administrerende direktør for Sygehus Sønderjylland

30. november 2022 Erhverv

Region Syddanmark ansætter pr. 1. januar Thue Hvorslev som ny administrerende sygehusdirektør på Sygehus Sønderjylland, der omfatter sygehusene i Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Thue Hvorslev er kommer fra en stilling som hospitalschef på Dansk Gigthospital. Her har han siden 2011 haft hovedansvaret for blandt andet hospitalets samlede drift, økonomi og udvikling. I sit nye job, […]

Læs mere...