Færre indbrud i Syd- og Sønderjylland i 2019

4. juni 2020 112

Det er blevet endnu tryggere at bo i Syd- og Sønderjylland og at drive virksomhed i landsdelen.

Antallet af indbrud i 2019 dalede med hele 17,9 procent, målt i forhold til året før – og kigger man på indbrud i private hjem, så er tallet faldet fra 2180 i 2018 til 1756 i 2019, altså med 19,4 procent.

Det fremgår af nyligt offentliggjorte tal fra Rigspolitiet.

Når det gælder det konkrete antal indbrud i politikredsen, lå tallet på 4.592 i 2018, og 3.771 året efter, et fald på 821. Nedgangen omfatter samtlige tre hovedområder, som politiet måler udviklingen på: Private beboelser, virksomheder samt fritidshuse og kolonihavehuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere årsager

Politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi peger på, at der er flere årsager til den positive udvikling.

“Dels er kriminaliteten generelt dalet de seneste år. Og den udvikling har også smittet af på antallet af indbrud i perioden. Dels har Syd- og Sønderjyllands Politi også prioriteret indsatsen mod indbrud højt”, siger Kaj Nielsen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...