Fagforeninger sætter overenskomstforhandlinger på standby

15. december 2017 REGIONALT

Lønmodtagerorganisationerne har fredag middag fremsendt deres overenskomstkrav til Moderniseringstyrelsen – og de statslige arbejdsgivere har kort efter kvitteret med deres modkrav.

I tirsdags blev der udvekslet krav på kommunernes og regionernes område, og de offentlige overenskomstforhandlinger (OK18) burde dermed være skudt igang.

Men der bliver tilsyneladende god plads ved mødebordene, skriver Altinget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med udvekslingen af krav meddeler CFU, Centralorganisationernes Fællesudvalg, som forhandler på vegne af de knap 180.000 ansatte i staten, at man ikke vil deltage i planlagte forhandlingsmøder, før der er kommet skub i reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid.

“Det er afgørende, at underviserområdet omfattet af lov nr. 409 får en forhandlet arbejdstidsaftale. Det meddelte vi Sophie Løhde den 6. oktober 2017, så vi kunne nå at have reelle forhandlinger inden, vi udvekslede krav til OK18. Det ønskede Sophie Løhde ikke, hvorfor vi nu meddeler ministeren, at lærerne skal forhandles først. Det betyder i praksis, at underviserområdet skal i reelle forhandlinger, der peger frem mod en aftale, før vi går i gang med at forhandle øvrige krav”, siger CFU-formand Flemming Vinther i en pressemeddelelse.

Samme besked udgår fra Forhandlingsfællesskabet, som repræsenterer de 564.000 ansatte i kommuner og regioner.

“På det offentlige arbejdsmarked har vi en god og solid tradition for, at alle personalegrupper er dækket af en overenskomst og en aftale om arbejdstid. Det er et grundlæggende vilkår i den danske model. I Forhandlingsfællesskabet har vi derfor taget det helt usædvanlige skridt at måtte meddele arbejdsgiverne, at forhandlingerne er sat på standby. Det betyder i praksis, at organisationerne på underviserområder skal i reelle forhandlinger, før Forhandlingsfællesskabet og øvrige organisationer går i gang med at forhandle,” siger formand Anders Bondo Christensen, som også er formand for Danmarks Lærerforening, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk