Fakta-fejl i artikel om BIOS udrykningstider

24. september 2015 112

I Fyens Stiftstidendes artikel “Alarmcentral til sygeplejerske: Ingen ledige ambulancer”, som SønderborgNYT refererede fra forleden, kunne man læse om en læge, der 10. september 2015 klokken cirka 12 bestiller en ambulance til en ældre kvinde på Fyn på foranledning af en hjemmesygeplejerske.ur

Artiklen fortsætter under annoncen

Kørslen bliver ifølge Fyens Stiftstidende bestilt som en såkaldt C-kørsel. Det vil sige en kørsel, hvor der er brug for behandling undervejs. Aftalen bliver, at der kommer en ambulance inden for en time. Ifølge hjemmesygeplejersken ender det dog med, at den ældre kvinde først er indlagt på Odense Universitetshospital otte timer senere.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har gennemgået sagen og lydfilen med de samtaler, der har været mellem vagtcentralen og lægen, der bestilte ambulancen, og regionen kan ikke genkende den fremstilling af sagen, der er bragt i Fyens Stiftstidende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambulance fremme efter 2 1/2 time

Region Syddanmarks registrering af sagen viser, at regionens vagtcentral bliver kontaktet af den omtalte læge bios3klokken cirka 12 den 10. september. Lægen bestiller en såkaldt D-kørsel, som er en liggende sygetransport til en patient, der ikke er behandlingskrævende. En D-kørsel er mindre akut end en C-kørsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lægen vurderer i samtalen med vagtcentralen, at det er rimeligt, hvis sygetransporten kan komme i løbet af cirka halvanden time, som er den tidsramme, der er sat for en D-kørsel.

På grund af flere akutte opgaver, kommer sygetransporten – der bliver kørt af en ambulance – først frem til patienten klokken cirka 14.30 – efter to en halv time. Patienten ankommer til Svendborg Sygehus klokken 15.22, og ikke til Odense Universitetshospital klokken 20, som der står i den omtalte artikel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs artiklen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...