Faldefærdige bygninger rives endelig ned

6. september 2013 Erhverv

Turistsæsonen er slut, så nu skal de grimme bygninger fjernes én gang for altid. I Sønderborg bliver det en smukkere oplevelse at træde ind i byen, når man kommer fra havnen via Brogade, oplyser Radio Als.

De har længe været  ”øjebæer” for de forbipasserende, men nu finder kommunen 150.000 kr. som tilskud til nedrivning af tre bygninger til en samlet nedrivningspris på 450.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to andre tredjedele betales af henholdsvis staten og ejerne. Onsdag bevilger Byrådet penge til nedrivningen af bygningerne.

Den faldefærdige bygning i Christian D. ll’s Gade 16 på hjørnet til Mellemgade ved St. Rådhusgade blev senest brugt som udstillingslokale i forbindelse med Kulturby 2017-projektet. Foto: Henrik Rath Paulsen

Foto: Sønderborg Ugeavis

Det er tale om ejendommen på Christian D. ll’s Gade 16 på hjørnet til Mellemgade ved St. Rådhusgade, der til sidst blev brugt som udstillingslokale i forbindelse med Kulturby 2017-projektet.

Den anden er Piledamsvej 3 i Nordborg og den tredje i Bækgade 10 – ligeledes i Nordborg. Sidstnævnte er et ubeboet parcelhus og den anden på Nordals en gammel tankstation i Havnbjerg.

Bygningerne er alle vurderet nedrivningsegnede og forbundet med både sundhedsrisiko at opholde sig. Det efterfølgende ledige areal i Sønderborg bymidte udlægges som rekreativt område.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk