Faldefærdige bygninger rives endelig ned

6. september 2013 Erhverv

Turistsæsonen er slut, så nu skal de grimme bygninger fjernes én gang for altid. I Sønderborg bliver det en smukkere oplevelse at træde ind i byen, når man kommer fra havnen via Brogade, oplyser Radio Als.

De har længe været  ”øjebæer” for de forbipasserende, men nu finder kommunen 150.000 kr. som tilskud til nedrivning af tre bygninger til en samlet nedrivningspris på 450.000 kr. De to andre tredjedele betales af henholdsvis staten og ejerne. Onsdag bevilger Byrådet penge til nedrivningen af bygningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den faldefærdige bygning i Christian D. ll’s Gade 16 på hjørnet til Mellemgade ved St. Rådhusgade blev senest brugt som udstillingslokale i forbindelse med Kulturby 2017-projektet. Foto: Henrik Rath Paulsen

Foto: Sønderborg Ugeavis

Det er tale om ejendommen på Christian D. ll’s Gade 16 på hjørnet til Mellemgade ved St. Rådhusgade, der til sidst blev brugt som udstillingslokale i forbindelse med Kulturby 2017-projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den anden er Piledamsvej 3 i Nordborg og den tredje i Bækgade 10 – ligeledes i Nordborg. Sidstnævnte er et ubeboet parcelhus og den anden på Nordals en gammel tankstation i Havnbjerg.

Bygningerne er alle vurderet nedrivningsegnede og forbundet med både sundhedsrisiko at opholde sig. Det efterfølgende ledige areal i Sønderborg bymidte udlægges som rekreativt område.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...