Faldne fra Kampen om Als mindes

28. juni 2016 Sundeved

Hjemmeværnet gennemfører i samarbejde med Sønderborg Kommune lægning af kranse og buketter ved de mange grave på Kær Halvø.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Mindedagen for de faldne under de afsluttende kampe i 1864 tager sin begyndelse på Ulkebøl kirkegård nu på onsdag 29. juni hvor der lægges krans fra Hæren kl. 10. Efter denne indledning på dagen opdeles der i to vognhold. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/06/IMG_2125.jpg”>1864

Der køres herefter ad to ruter til de mange grave hvor der lægges i alt fem kranse fra Hæren og 14 buketter fra Sønderborg Kommune.

19 grave hvor danske soldater ligger begravet.

Grave for 152 danske soldater der faldt i kamp mod en preussisk overmagt der i ly af mørket var sejlet over Alssund 29. juni 1864. Kampe der førte til at den danske hær måtte evakueres til Fyn. Kampe der førte til dansk nederlag og afgivelse af store landområder som kom under tysk herredømme i 56 år, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Mindedagen ledes af Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland i tæt samarbejde med Kontaktudvalget for de mititære traditioner. Hjemmeværnsdistriktet er repræsenteret ved premierløjtnant J.P. Rasmussen og løjtnant L. Larsen.

Fra Forsvarets Krigergravstilsyn deltager oberst Køppen.

Alle er meget velkommen til at deltage i højtideligheden onsdag kl. 10.00 ved Ulkebøl kirke, samt til efterfølgende at følge med rundt til gravene på Kær Halvø.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk