Faldne mindes med kranse og buketter

5. maj 2022 Kultur

Torsdag morgen – den 5. maj – som er dagen, hvor befrielsen markeres, tog sognepræst Lars Astman Smedemark imod Hjemmeværnet og andre kirkegængere ved Christianskirken klokken 08.

Indenfor lå en række med kranse og buketter, som efter gudstjenesten skulle bæres ud og lægges ved gravstederne til ære for dem, der mistede livet i deres modstand mod den tyske besættelsesmagt.

Fra Sønderborg Kommune blev der lagt en krans af viceborgmester Stephan Kleinschmidt, Erling Lundsgaard lagde en krans fra Folk & Sikkerhed og desuden blev der lagt buketter og kranse fra Hjemmeværnet og garderforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ove Petersen havde taget turen fra Herning for at lægge en buket til ære for sin far, der var grænsegendarm.

Efter kransene var lagt, blev fanerne pakket sammen  og Hjemmeværnet med flere kørte til den gamle skydebane og flere andre steder, hvor der også skulle lægges kranse.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Energikonferencen har aldrig været mere relevant og nødvendig end nu

27. maj 2022 Erhverv

Når ledere fra hele verden mødes i Sønderborg i begyndelsen af juni til Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet, sker det på et tidspunkt, hvor energieffektiviseringsløsninger aldrig har været mere relevante og nødvendige. Konferencen holdes af  Det Internationale Energiagentur, IEA, og det danske Klima-, Energi- og Forsyningsministerium med støtte fra Danfoss og […]

Læs mere...