Familiekollektivet Langagergård fejrer 30-års jubilæum

14. maj 2019 Sundeved

I slutningen af 1980’erne var Flemming Philip psykiatrisk plejer på Augustenborg Sygehus.

Det bekymrede ham at opleve, at mange patienter, der havde gennemført et behandlingsforløb, hurtigt fik tilbagefald, når de blev sluset ud i samfundet efter endt ophold på hospitalet.

Flemming Philip kunne se, at der manglede en struktureret opfølgning, så de tidligere patienter kunne blive bedre rustet til en tilværelse på egen hånd.

Derfor prøvede han lave et privat familiekollektiv, der kunne forberede tidligere psykiatriske patienter til et indholdsrigt og godt liv i samspil med andre mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

En vanskelig start

Det skulle vise sig at være svært.

Der var stor forståelse for, at man blev nødt til at tilbyde tidligere patienter et bedre alternativ til den eksisterende udslusning, men myndighederne havde svært ved at se mulighederne i Flemming Philips idé om et familiekollektiv.

Men Flemming Philip ville gerne vise, at det kunne lade sig gøre og han startede derfor Familiekollektivet i sommeren 1989.

I dag kan Flemming Philip og hans personale se tilbage på 30 år med genoptræning af sindslidende på Familiekollektivet Langagergård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedafdelingen er på landejendommen Langagergård, der ligger idyllisk i den lille landsby Avnbøl. Desuden findes to afdelinger i nærheden: Mellemhuset for de lidt bedre fungerende beboere og dagafdelingen med plads til syv brugere i dagtræning.

Derudover har familiekollektivet et bofællesskab med plads til fem brugere midt i Gråsten.

Livskvalitet i fællesskabet

På Langagergård lever og arbejder velmedicinerede, tidligere patienter i et fællesskab, der har gjort sig bemærket ved at skabe positive resultater og succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her skal beboerne ikke hjælpes – de hjælper sig selv og hinanden.

Når en ny beboer kommer, forpligter han eller hun sig til at blive en del af fællesskabet og at arbejde med sin egen udvikling.

Det hele foregår i et godt og trygt miljø, der bygger på det kristne livssyn.

Det betyder, at de centrale værdier er indbyrdes omsorg, glæde og tilgivelse.

Det daglige arbejde bygger på et åbent og tillidsfuldt forhold imellem beboerne og personale. Personalet er veluddannet og gennemgår løbende faglige kurser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiekollektivet Langagergård har tilknyttet en psykiater, der kommer jævnligt og mindst én gang om måneden.

Meningsfyldt arbejde Langagergård indsamler og transporterer bl.a. rent og pænt brugt tøj til nødlidende familier i Rumænien. Beboerne henter brugte banankasser i de lokale supermarkeder og fylder dem med tøj, møbler, sko og husgeråd.

Flere gange om året bliver kasserne sendt til Rumænien, hvor de indsamlede ting bliver afleveret direkte til de fattige familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

30 års jubilæumsfest

Familiekollektivet Langagergård fejrer sit 30-års jubilæum fredag den 14. juni kl. 11-14, og man indbyder alle interesserede til at tage Familiekollektivet Langagergård i øjesyn på adressen Avnbøløstenvej 62, Avnbøl.

Der bliver mulighed for at få en rundvisning, og der er udstilling af beboernes kreative værker.

En fotoudstilling viser udviklingen fra 1989 og til i dag, og der bliver serveret en forfriskning.

Beboerne sørger for underholdningen med et trylleshow og musik af Langagergårds husorkester.

Man kan læse mere HER på familiekollektivet.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...