Fantastisk koncert satte folkBALTICA i gang

18. maj 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

Det særdeles velspillende folkBalitica fungerede som husorkester ved åbningskoncerten i Koncertsalen i Alsion onsdag aften, hvor Sønderjysk Pigekor og en række solister også kom på scenen.

“Den store rejse” er temaet og den fyldte sal blev taget med på en rejse fra Tyskland og op gennem Danmark og videre mod nord til Grønland, Canada og videre til USA.

Sangere og musikere havde været i Alsion i flere timer inden koncerten.

Rasmus Lyberth fik tid til at se sig lidt om i Sønderborgs midtby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg har været en tur oppe gennem byen og det var dejligt at have tid til at få kigget mig omkring”, siger Rasmus Lyberth, den grønlandske sanger, til SønderborgNYT. Da han hører lidt om indbyggertallet i Sønderborg, siger han:

“Hyggeligt, det er nogenlunde samme størrelse som Nuuk”.Han fortæller videre, at han ikke vidste han skulle optræde i Alsion før for ganske nylig.

“Min agent havde glemt at sige det til mig. Men nu er jeg her”, siger han, mens Sønderjysk Pigekor var inde og øve lidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Torsdag skal jeg spille i Flensborg og det bliver med mine egne musikere”, siger Rasmus Lyberth, der iøvrigt stammer fra Tyskland, selvom han er grønlænder og bor i Odense. Det er 11 år siden, han rejste fra Grønland.

Læs mere om de kommende dages folkBALTICA-koncerter  HER.

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...