Fantastisk Kulturmåned på teglværket – skal vi prøve igen næste år?

4. juni 2022 Kultur
Arkivfoto
Arkivfoto

Alberte Winding og Andreas Fuglebæk lukkede og slukkede på formen vis for Kulturmåned 2022 på Cathrinesminde Teglvæk. Og nu spørger arrangørerne, om der skal laves en Kulturmåned allerede næste år – eller om det først skal være i 2025.

Vi startede med Simi Jan, der levende fortalte om konflikter på verdensplan og om konsekvenserne for almindelige mennesker, hvor den eneste forskel på dem og os i realiteten er, at vi er født det rigtige sted, og de er født det forkerte sted. Men især nævnte hun konsekvenserne for kvinderne, der i Afghanistan udsættes for en undertrykkelse, der nærmest hører hjemme i middelalderen, skriver Jørn Lehmann Petersen fra arrangørgruppen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derefter kom nationalbankdirektør Lars Rohde og fortalte om dansk økonomi og de udfordringer kronen gennem årene har været udsat for. Ikke kun fra spekulanter på verdensplan, men også fra en lempelig finanspolitik skabt af et flertal i Folketinget.

Især de populære afdragsfrie lån, som er til skade for mange – især fra for borgere med svigtende indtægter – fik hårde ord med på vejen fra Lars Rohde. Her savnede han helt klart et indgreb fra Folketinget.

Men der var også roser og forklaring på, hvorfor vi kom bedre og stærkere gennem coronakrisen end mange andre lande. Årsagen var vores stærke infrastruktur, der gjorde at mange kunne arbejde hjemmefra – og børnene fortsat kunne undervises, men også fordi vores virksomheder fik tilskud til at beholde medarbejderne – i andre lande blev de afskediget med den konsekvens, at mange fandt andet arbejde, således at virksomhederne manglede dem, da coronaen forsvandt. I Danmark kom de straks tilbage og fortsatte produktionen, hvor de slap, da landet lukkede ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Annisette og Savage Rose, var det næstsidste arrangement. Med otte musikere på scenen kunne de om nogen fylde rummet med musik. Jeg tror sjældent – hvis nogensinde – vi har haft så stærkt et band, der om nogen forstår at blande det bedste fra den klassiske musik med rocken tilsat Annisettes fantastiske stemme. Ikke uden grund at bandet er langtidsholdbart – nu i over 50 år, og med garanti i mange år endnu. Efter min opfattelse absolut et af Danmarks bedste og største bands, skriver Jørn Lehmann Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alberte Winding og Andreas Fuglebæk lukkede og slukkede for Kulturmåned 2022. To store musikere på scenen, hvor Andreas Fuglebæks fantastiske spil på akustisk guitar suppleret med Albertes følsomme sang og især dybe og tankevækkende tekster, nåede alligevel ud til alle hjørner i den tidligere produktionshal på Cathrinesminde Teglværk.

En stor tak til alle, der har medvirket til endnu en succesfuld Kulturmåned – ikke mindst sponsorer, personalet på Sønderborg Slot, som har flyttes udstillingsmontre med mere, så vi fik plads til knap 400 stole – og ikke mindst tak til dem, der smurte fedtemadder i stor stil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammenlagt har vi stort set haft udsolgt hver eneste aften – så derfor en stor tak til publikum for den flotte opbakning og ikke mindst til vores sponsorer – uden dem ingen Kulturmåned. Men opbakningen giver også anledning til en overvejelse om, at vi allerede næste år igen skal arrangere en Kulturmåned. Normalt holder vi det kun hvert andet år, men pga. coronaen måtte vi udsætte arrangementet et år, hvor det så falder sammen med Cathrinesmindes Venners egnsspil.

Så derfor spørger vi publikum – og især vores sponsorer – skal vi prøve igen i 2023 eller vente til 2025 for igen at holde det i ulige år, således at vi ikke har både Kulturmåned og egnsspil i samme år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skriv gerne en kommentar herom under artiklen på SønderborgNYTs Facebookside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...