Fattigdommen i Danmark er skabt af folkevalgte politikere

17. september 2019 Samfund

41 procent af syddanskerne mener, at det er politikerne, der har skabt fattigdommen i Danmark. Det viser en ny rundspørge, som Voxmeter har lavet for Kirkens Korshær.

Og det har de ret i, ifølge lektor i sociologi ved Københavns Universitet, Jørgen Elm Larsen.

”Det er fuldstændigt politisk. Det er kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, der har skabt flere fattige, især flere fattige børn, og det er op til politikerne, om de vil ændre på de ydelser”, siger Jørgen Elm Larsen.

Ifølge Danmarks Statistik var næsten 260.000 danskere fattige i 2017. En stigning på 26 procent siden 2015. Integrationsydelsen blev indført i 2015, kontanthjælpsloftet i 2016, begge med det argument, at de skulle motivere modtagerne til at komme i job, skriver Kirkens Korshær.

Syge rammes

Ifølge Jørgen Elm Larsen er problemet, at det er syge mennesker, der er blevet ramt af de lave ydelser. Motivationen virker ikke, fordi modtagerne af de lave ydelser har for store fysiske og psykiske helbredsproblemer til at kunne tage et vilkårligt job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konsekvensen er fattigdom og det kan mærkes i Kirkens Korshær, hvor medarbejderne møder de mennesker, der rammes af de lave ydelser.

”Vi ser regulær fattigdom. Det vil sige folk, der ikke har penge til mad, mennesker der vitterligt ikke kan noget, fordi de ganske enkelt ikke har nogen penge”, fortæller Britt Garn-Larsen, regionschef for Kirkens Korshærs sociale arbejde i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Rundspørgen er udført af Voxmeter i august 2019 blandt 1000 respondenter og er repræsentativ for den danske befolkning over 18 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ydelsen til udeboende kontanthjælpmodtagere op til 19 år er brutto 7.272 kr. pr. måned.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...