FDM: Nye regler for vinterdæk i Tyskland

15. oktober 2017 REGIONALT

Fra nytår er der nye regler for vinterdæk, når du skal have bilen med til Tyskland.

Vinterdæk produceret fra 1. januar 2018 skal som noget nyt være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol for at blive anerkendt som vinterdæk i Tyskland.

Det skriver FDM.

De fleste vinterdæk, der sælges i Danmark har allerede et bjerg- og snefnugsymbol, men kører du til Tyskland, kan det være en god idé at se efter bjerg- og snefnugsymbolet næste gang, du køber nye vinterdæk. Det er stadig lovligt at køre med helårsdæk, så længe de har bjerg- og snefnugsymbolet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hidtil har det været nok, at dækket har M+S mærket (Mud and Snow) eller et bjerg- og snefnugsymbol.

Et sommerdæk kan dog godt have M+S mærket uden dog at have vinterdæk-egenskaberne.

Læs mere: Det betyder informationerne på dækket

Overgangsordning for eksisterende dæk

Der kommer en overgangsordning, så dæk produceret senest 31. december 2017 kan nøjes med M+S-mærket frem til udgangen af september 2024. Har du lige investeret i nye vinter- eller helårsdæk uden bjerg- og snefnugsymbol, kan du altså fortsat køre lovligt til Tyskland efter nytår.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...