Feberredning: Sønderborg undgår strafbetaling på 10 millioner kroner om året

22. december 2021 Politik

Med et lovforslag fra Morten Bødskov, der blev færdigbehandlet i Folketinget i dag, stod Sønderborg Kommune til at skulle betale 10 millioner kroner om året til staten i forbindelse med en ny ejendomsvurdering og ændring om kommunal ejendomsskat, skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Den ekstraregning har Venstres heldigvis fået afværget. For det var dybt urimeligt, at lovforslaget på den måde sendte en stor ekstra regning til en række kommuner i Vandkantsdanmark og dermed reelt var i modstrid med den udligningsaftale Venstre tidligere har været med til at lave for at sikre et Danmark i bedre balance.

”Mange kommuner i VandkantsDanmark ville tabe massivt på den forhøjede dækningsafgift til staten – det gælder Sønderborg og Esbjerg men også en række andre kommuner i vores del af landet. Den ekstra regning har vi i Venstre heldigvis fået afværget”, siger Venstres folketingsmedlem Ellen Trane Nørby.

Mange kommuner kæmper i forvejen kæmper med en trængt økonomi. Og strafafgiften fra den socialdemokratiske regerings lovforslag ville gøre ondt værre. Det gælder også i Sønderborg. Det harmonerer ikke med det politiske ønske om at styrke landdistrikterne, som var intentionen bag udligningsreformen fra 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Syd- og Sønderjylland er det Vejle, Horsens, Esbjerg og Sønderborg, der skal af med flest penge til statskassen. Ifølge mediet NB Økonomi skal de fire kommuner tilsammen af med omkring 54,4 millioner årligt. Regningen alene til Sønderborg er cirka 10 millioner kroner. Disse kommuner samt de øvrige kommuner, der samlet set står til et nettotab, ønsker Venstre at holde skadefrie og det er heldigvis lykkedes med den aftale vi nu har forhandlet.

”Aftalen sikrer en tidlig julegave til mange kommuner i Sydjylland, der stod til et tab som følge af den forhøjede dækningsafgift. Der gives nu fuld kompensation og det mener vi kun er rimeligt”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...