Feldstedegnens Borgerforening: Vi vil ikke betale prisen for Sønderborgs klima-drømme

13. maj 2019 Politik

Felsted-egnens Borgerforening er gået ind i kampen mod opførelse af et nyt biogasanlæg ved Kværs.

Sagen om det nye biogasanlæg har været stærkt omdiskuteret og der kan siges både for og imod. Anlægget er en del af Sønderborg Kommunes strategi om at blive CO2-neutrale og anlægget bliver et af verdens største, skriver Feldstedegnens Borgerforening.

Mens man godt kan have sympati for denne målsætning har Felstedegnens Borgerforening, som forening for  lokalområdet, lagt vægt på de kraftige negative konsekvenser, som anlægget vil have her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hårdest ramt bliver naturligvis borgerne i Kværs og Snurom, men også Felsted kan komme til at betale en høj pris.

Felstedegnens Borgerforening har i deres stillingtagen særligt lagt vægt på de potentielt alvorlige trafikale konsekvenser for Felsted, mens vi er mindre bekymrede for de luftgener, mange har påpeget.

Meget trafik

Det anslåes, at der vil være 12.000 transporter med lastbil gennem Gråstenvej som følge af biogasanlægget. Den tunge trafik skal lægges til den allerede eksisterende trafik. Vi frygter meget konsekvenserne for Gråstenvej og for hele Felstedegnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet med at løfte Gråstenvej har været omdrejningspunktet for den store indsats, som er blevet lagt i byfornyelsen i Felsted frem til 2016. Det skete med udgangspunkt i erkendelsen af Gråstenvejs centrale betydning for Felsted.

Hvis den fremstår attraktivt, fremstår Felsted attraktiv.

Hvis den fremstår mindre attraktiv, fremstår Felsted mindre attraktiv.

En drastisk øget mængde tung trafik truer med at ødelægge det, vi trods alt har opnået og fanger Gråstenvej i en ond spiral. Det er ikke en pris, vi er villige til at betale for at Sønderborg kommune kan realisere sine visioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Felstedegnens Borgerforening har konkret deltaget i møder med initiativet Nej til Biogas.

Indledningsvist for at høre om projektet og træffe vores afgørelse.

Siden har vi støttet initiativet ved at give vores bidrag til, at Nej til Biogas har kunnet hyre en advokat, der skal sikre, at Felsted- og Kværsborgernes rettigheder og bekymringer bliver taget i betragtning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...