Flertalsgruppens budget-oplæg

19. september 2015 Politik

Flertalsgruppen i Sønderborgs byråd – Socialdemokraterne, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Enhedslisten og Konservative er nu klar med deres oplæg til budgettet for Sønderborg Kommune for 2016 – 2019.

Med overskriften ”Det går fremad – en ansvarlig kurs”, har flertalsgruppen lagt op til, at man i Sønderborg Kommune fortsat arbejder videre med en stram økonomisk styring, men med plads til, at der fortsat skal gives plads til de visioner, som et enigt byråd har besluttet.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har fortsat fuldt fokus på vores tre fyrtårne, Destination Sønderborg, Byens Havn og Project Zero. Samtidig vil vi arbejde på at videreudvikle både vores særlige indsatsområder, som fx erhverv, kultur og turisme, uddannelse og det aktive medborgerskab,” siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren understreger, at flertalsgruppens udspil har været præget af, at der med den aftale som Kommunernes Landsforening indgik med regeringen er en høj grad af usikkerhed om den kommunale økonomi i årene 2017 – 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har godt styr på 2016, men må desværre konstatere, at den aftale som KL og regeringen har indgået ikke ligefrem giver os de letteste arbejdsbetingelser, når man skal lægge budget for fremtiden. Med dette budgetoplæg mener jeg, pengeat vi har formået at finde balancen mellem en ansvarlig kurs og plads til udvikling og ambitioner for Sønderborg Kommune. Men vi kan desværre ikke udelukke, at KL og regeringens aftale kan betyde yderligere effektiviseringskrav. Vores opgave bliver så at sørge for, at det bliver kloge effektiviseringer, der ikke rammer den kommunale service”, siger Sønderborgs borgmester.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sit budgetoplæg har flertalsgruppen blandt andet fundet rum til at skabe endnu flere initiativer, som skal understøtte erhvervslivet, ligesom der skal sættes ekstra ind på at få styrket Sønderborgs rolle som Sønderjyllands største og bedste uddannelses- og studieby.

Et vigtigt område for flertalsgruppen bliver også arbejdsmarkedsområdet, hvor der skal bygges videre på den positive udvikling der har været med at få borgere fra passive ydelser og over på arbejdsmarkedet , og hvor jobcentret i Sønderborg er kåret til Danmarks næstbedste, når det gælder om at få ledige i arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har flertalsgruppen været fast besluttet på, at man ikke ønsker at gå på kompromis med de kommunale pengekerneopgaver, men derimod vil sikre, at den kommunale service også fremadrettet skal være af den bedst mulige kvalitet. Ligeledes har flertalsgruppen været enig om, at arbejdet med at udvikle landdistrikterne og styrke infrastrukturen skal fortsætte på sit nuværende høje niveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med vores forslag syntes jeg, at vi får sikret, at Sønderborg Kommune fortsætter den gode kurs vi er på, og at vi fortsat sender et signal om, at i Sønderborg der snakker vi ikke bare om tingene – vi gør også noget ved dem. Vi har i de seneste år med tydelighed vist, at vi formår at fastholde et højt ambitionsniveau og en stram styring af budgetterne. Med dette budgetoplæg fastholder vi den kurs”, siger Erik Lauritzen.

Forleden fremlagde Venstre og Dansk Folkeparti de to partiers fælles oplæg til en budgetaftale. Et oplæg som flertalsgruppen har gennemgået, og som borgmesteren gerne vil kvittere for. Se oplægget HER

”Når jeg læser forhandlingsoplægget fra Venstre og Dansk Folkeparti, så syntes jeg faktisk jeg ser en lang række af elementer, hvor jeg mener, at der er er grundlag for videre forhandlinger. Jeg glæder mig over, at de to partier også har fokus på vores fyrtårne, vores indsatsområder og de tværgående politikker. Jeg har flere gange tidligere udtalt, at jeg håber, at vi kan samles om et bredt budgetforlig, og det mener jeg fortsat der er en god mulighed for, når jeg ser på det oplæg som vi i flertalsgruppen har lavet, og det som V og DF har lavet”, siger borgmester Erik Lauritzen.

De politiske forhandlinger fortsætter i den kommende tid, og Erik Lauritzen håber, at en endelig bred  aftale om næste års budget kan falde på plads i løbet af de kommende dage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...