Finansloven ventes at falde på plads fredag

17. november 2016 Politik

 

 

Fredag ventes aftalen om finansloven at blive indgået.

Og nu har regeringen ifølge Information også fået en køreplan på plads for den sidste store pligtopgave – et nyt system for ejendomsvurderinger og en ny beskatning af boliger.

Første skridt blev taget sammen med PSO-aftalen torsdag aften, hvor parterne også blev så godt som enige om finansieringen af selve systemet for ejendomsvurderinger.

“Skat skal snart begynde at uddanne folk, og man skal begynde at købe data til ejendomsvurderingssystemet. Så det er helt afgørende, at vi har fået denne aftale om finansiering af ejendomsvurderingssystemet”, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen mangler de sidste detaljer, men pengene er reelt på vej, siger hun.

Ifølge finansministeren vil lovforslaget dog først blive vedtaget “en gang efter nytår”. Danskerne vil med andre ord ikke have vished for deres boligskat, når de går på juleferie. Men i hvert fald inden sommerferien:

“Lovforslaget skal senest vedtages i forbindelse med Folketingets afslutning i juni måned”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Dermed vil regeringen formentlig snart kunne fokusere mere entydigt på de sværere 2025-forhandlinger, hvor blandt andet forhandlingerne om topskatten ligger og venter.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk