Finansloven vil forringe servicen – især til ældre

29. september 2015 Sundeved

Venstre-regeringen vil prioritere de ældre, men selvom regeringen har bebudet flere penge til ældreområdet med den kommende finanslov, forudser en ud af fire kommuner, at der kommer forringelser det kommende år. Det skriver Politiken.ældre

Det er regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag, der får flere kommunale økonomidirektører til at råbe vagt i gevær. Bidraget er med til at finansiere Venstres bud på en finanslov og betyder, at kommuner skal spare en procent på budgetterne om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af pengene bliver siden delt ud til kommunerne igen øremærket særlige områder.

Politiken har sendt en rundspørge ud til økonomidirektører i 61 kommuner, og halvdelen svarer, at omprioriteringsbidraget vil føre til besparelser på kernevelfærden næste år.dansk folkeparti

Artiklen fortsætter under annoncen

Hårdest ramt bliver ældreområdet, hvor en ud af fire kommuner forudser et forringet serviceniveau.

Formand for Seniorudvalget Preben Storm har tidligere sagt til SønderborgNYT, at han er spændt på, om Dansk Folkeparti lever op til valgløfterne og går imod forringelser for de ældre.

“Uanset hvad de gør, så ser vi allesammen, hvor vi har dem”, siger Preben Storm.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...