Finansministeriet: Ældre rammes på velfærden

16. oktober 2015 Sundeved

De ældre i kommuner som Sønderborg, Bornholm og Lolland risikerer næste år at blive ramt på velfærden af den økonomiaftale, regeringen og KL indgik i juli.penge

Aftalen indebar en omlægning af den såkaldte ældremilliard. Fremover skal den ikke længere fordeles via en centralt administreret pulje, men blot lægges oven i det samlede kommunale bloktilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den øvelse koster imidlertid en række økonomisk pressede yderkommuner en væsentlig bid af deres andel af ældremilliarden. Det fremgår af en ny opgørelse fra Finansministeriet, skriver Altinget.

Oprindeligt fik hver kommune tildelt en andel af ældremilliarden på baggrund af kommunens udgiftsbehov til ældre borgere.

Når milliarden i 2016 indgår i det samlede kommunale bloktilskud, fordeles penge fremadrettet ud fra den generelle udligningsordning. Her indgår kriterier, som tager højde for mange andre forhold end kommunens udgifter til ældre. Det betyder, at kommunerne med relativt høje udgifter på ældreområdet står til at miste penge på omlægningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...