Finansudvalget samler arbejdergruppe omkring Verdensmålene

19. november 2018 Politik

For første gang i Finansudvalgets historie har udvalget nedsat en parlamentarisk arbejdsgruppe.

Arbejdsgruppen skal arbejde grundigt og målrettet med FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling i hele verden.

Første møde i arbejdsgruppen, der har medlemmer fra flere udvalg og alle partier, ventes at blive her i november, og der er netop sat navn på medlemmerne af arbejdsgruppen.

Den parlamentariske arbejdsgruppe skal sikre politisk fremdrift i arbejdet med at opfylde de 17 verdensmål i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Verdensmålene favner bredt og omhandler blandt andet afskaffelse af fattigdom og sult, sundhed, god uddannelse, rent vand, klima, ansvarligt forbrug og produktion, mindre ulighed og meget mere.

Læs mere om verdensmålene her.

Ifølge kommissoriet skal formanden for arbejdsgruppen være enten formand eller næstformand i Finansudvalget. Samtidig skal begge valgforbund være repræsenteret i formandskabet bestående af formanden og to næstformænd. Finansudvalget har besluttet, at næstformand i Finansudvalget, Benny Engelbrecht, bliver formand for den parlamentariske arbejdsgruppe. Han siger:

”Jeg er meget glad for, at vi i Finansudvalget er blevet enige om at nedsætte arbejdsgruppen, som har medlemmer fra flere forskellige udvalg og fra alle partier. Det er min forventning, at arbejdsgruppen vil være med til at holde verdensmålene på dagsorden både herhjemme og i udlandet. Ude i landet arbejder gode kræfter for verdensmålene, og det vil vi bakke op om”, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

En vigtig del af arbejdsgruppens arbejde bliver at sikre koordination af arbejdet i de af Folketingets udvalg, som har berøring med verdensmålene. Det kan f.eks. ske gennem fælles samråd, høringer eller besøg i ind- og udland.

Arbejdsgruppen vil have fokus på i stort omfang at inddrage civilsamfundet, og beretningen om nedsættelse af arbejdsgruppen har været i offentlig høring. Der modtages gerne input til aktiviteter for arbejdsgruppen som grundlag for drøftelse af nye muligheder og løsninger for arbejdet med verdensmålene frem mod 2030.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Augustenborg, Samfund

Friskolebørn samler hver mandag skrald i Nørreskoven

14. april 2021 Augustenborg

Det er nærmest blevet tradition, at Midtimellem – 3.-4. klasse – hver mandag går en fast rute ind i Nørreskoven og hjem igen. En rute, de på Midtals Friskole kalder “Jorden rundt”. ”Børnene damper af og fortæller om stort og småt fra deres weekend eller ferie”, fortæller lærer Katja Ladefoged i en pressemeddelelse. Det er […]

Læs mere...