Find indre ro på stillevandring i Broager

19. marts 2019 Broager

Naturen er et af de stærkeste redskaber til at opnå mental ro og kropslig lindring, i en verden, hvor mange mennesker oplever, at de føler sig under pres.

De fleste har oplevet, hvordan en gåtur ved vandet, eller bare det at være i sin have, er godt for både hoved og krop efter en stresset dag på jobbet.

Og det er faktisk ikke så mærkeligt, at vi som mennesker har det dejligt udendørs, da vores hjerne netop er udviklet i kontakt med naturen og de sanseindtryk, vi får, når vi er ude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det giver os mening og mental sundhed.

Når man kombinerer naturoplevelser med bevægelse og stilhed, skaber man jordforbindelse og opnår en følelse af at være forbundet med naturen og bliver nærværende i nuet.

Vi mærker kroppen og giver hjernen en pause.

Under stillevandringen, som foregår søndag den 24 marts klokken 10 – 12, vil naturvejleder Helle Bojsen give nogle gode fifs til, hvordan man kan finde ro og give lidt slip på tankemylderet.

”Når vi er på arbejde eller sidder foran vores pc, mobiltelefon eller tablet, bruger vi vores fokuserede opmærksomhed. Men både børn og voksnes kapacitet for fokuseret opmærksomhed er begrænset og vi har brug for informative “hvileperioder”. Når vi opholder os i naturen og samtidig er stille, giver vi hjernen en pause og stimulerer i stedet den spontane opmærksomhed og vores sanser”, fortæller naturvejleder Helle Bojsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stillegruppen fra Broager har kortlagt en række smukke vandreruter på Broagerland med særligt fokus på ro og fred – her er rig mulighed for at nyde naturens skønhed og stilhed.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...