Finn Andersen: Regionen kæmper for at redde BIOS

3. marts 2016 REGIONALT

Finn Andersen, Haarby, skriver:

Politikerne i Region Syddanmarks forsøg på at redde BIOS antager nu en så omfattende og alvorlig karakter, at både alle borgere og ikke mindst lønmodtagere, må være stærkt bekymrede. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/08/bios3-300×162.jpeg” alt=”bios3″ width=”300″ height=”162″ />

Ingen havde nok fantasi til at tro på de tilpasninger, forandringer og lempelser regionen har fortaget – og som ikke er en del af intentionerne bag et konkurrenceudbud – blot for at beholde en tvivlsom operatør med et tvivlsomt projekt.

Begreber som moral, ansvarlighed og troværdighed er meget svære at få øje på og viger helt klart for økonomiske interesser.

BIOS har ikke leveret

BIOS kom her til landet med kartelsager og alvorlige faglige sager i bagagen.

biosDeres danske direktør Morten Hansen, har et meget anstrengt forhold til sandheden. Både overfor regionen og redderne.

Morten Hansens hustru forsøger sig som undercoveragent overfor et medlem af folketinget.

Sluttelig har BIOS ikke på noget tidspunkt, levet op til den indgåede kontrakt, hverken hvad angår antal reddere eller beredskaber og de ønsker ikke et samarbejde med 3F, som de har overenskomst med.

Dette “topper” regionen så lige med et forsøg på at sætte sygeplejersker i ambulancerne. Nærmest som en belønning for alt det BIOS står for.

Det her er en bombe under det danske arbejdsmarked og udlicitering. Det her kalder i den grad på en reaktion fra fagbevægelsen og politikere på højere plan.

Hvis lokalpolitikere frit kan skalte og valte med erhvervsuddannelserne og frit flytte kompetencer fra faggruppe til faggruppe i udliciteringens navn, så er vi lønmodtagere godt nok ilde stillet.

Når man så oven i det lægger politikernes forhold til moral og troværdighed, som jo tydeligvis er til salg, så tør jeg slet ikke tænke på, hvilke betænkelige firmaer der fremadrettet kan byde på offentlige opgaver.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk