Fire politikere vil have en grænse-banegaard

7. juni 2015 Politik

Fire danske politikere – fra vidt forskellige partier – vil besøge Flensborgs overborgmester Simon Faber for at diskutere en ny grænsebanegård med ham.

I dag tager det ca. 5 timer at rejse med tog fra Aarhus til Hamborg. I bil varer det ca. 3 timer og 20 minutter.
Årsagen til den lange togrejse er blandt andet, at banegården i Flensborg ligger langt fra hovedbanesporet.

Stephan Kleinschmidt og Ellen Trane Nørby vil gavne hele Sønderjylland.

Stephan Kleinschmidt og Ellen Trane Nørby vil udvikle hele Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skal laves om, mener Venstres lokale folketingsmedlem Ellen Trane Nørby og den radikale folketingskandidat Stephan Kleinschmidt. De har inviteret Anne Sina fra Socialdemokratiet og Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti med til besøget hos overborgmesteren i Flensborg – som i øvrigt er positiv overfor tanken.

“En ny dansk-tysk banegård vil ikke bare kunne spare kostbar rejsetid, det vil også binde grænselandet langt bedre sammen og forbedre vilkårene for de togrejsende i Sønderjylland og Sydslesvig. En ny grænsebanegård vil også skabe en bedre logistisk sammenhæng for godstransporten og sikre en mere omkostningseffektiv eksport for mange virksomheder”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

De Radikale

“En ny grænsebanegård vil styrke hele den sydjyske region. Den vil både forkorte rejsetiden for passagererne, og på samme tid åbner den op for, at det bliver nemmere for passagererne at rejse mellem Danmark og Tyskland, når de skal på ferie eller forretningsrejse. Et velfungerende transportnet er af afgørende betydning for udviklingsmulighederne i hele Sydjylland, og derfor bør strækningen fra Aarhus til Hamborg med stop på grænsen tænkes ind i den danske timemodel”, siger Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...