Fire ud af fem indbrudstyve er danske

28. november 2015 112

Når kobenet bliver fundet frem, og terrassedøren bliver brudt op i et privat hjem i Syd- og Sønderjylland, så er hver femte, der bliver sigtet for indbruddene, ikke fra Danmark. Det viser tal fra Rigspolitiet over antallet af sigtelser for indbrud i private hjem i første halvår 2015, som TV SYD har fået aktindsigt i.politi

Artiklen fortsætter under annoncen

“Indbrud i beboelse er et fokusområde, og her støder vi af og til på udlændinge”, siger vicepolitiinspektør Søren Thaysen, til TV SYD.

I Sydøstjyllands og Syd og Sønderjyllands politikredse var der  70 udlændinge blandt i alt 326 indbrudssigtede i første halvår af 2015.

Politiet har siden 2011 i samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen i Padborg haft et særligt fokus på omrejsende kriminelle.

I Syd- og Sønderjylland er det primært indbrudstyve fra Litauen og Rumænien, som fylder i statistikken over indbrudssigtede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Danmarks Statistik var der alene i Sønderborg kommune 2011 747 indbrud i beboelse mod 720 i 2014. Det forventede slutresultat for 2015 forventes at blive ca. 464, hvis tendensen fra årets tre første kvartaler holder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde. Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister. Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt […]

Læs mere...