I sommerens løb har Claus Fynbo Hansen kørt rundt og solgt sine varer på kræmmermarkeder og campingpladser på Als.
Søndag mødte han Fødevarekontrollen på et kræmmermarked, og det førte til kontrolbesøg i Claus Fynbo Hansens bryggers i Nordborg, hvor han skærer fiskene op.
”Jeg har hygiejnebevis og ved, hvordan man skal forholde sig, når man bearbejder fødevarer. Mine fisk fejler ingenting. Anmeldelsen mod mig skyldes misundelse. Nu skal jeg have mine tilladelser på plads, så jeg kan sælge mine fisk på lovlig vis”, siger Claus Fynbo Hansen til TV Syd.
Han erkender sjusk med papirerne, men han benægter, at hygiejnen skulle være dårlig.
Forholdene i bryggerset og omkring røgeovnen fik Fødevarestyrelsen til at udsende en advarsel til kunder, der har købt røget ål, røget ørred eller fiskefrikadeller fra Claus Fynbo Hansens fiskebil, ligesom advarslen blev offentliggjort på Fødevarestyrelsen hjemmeside, hvorfra den bredte sig ud i medierne.
Ifølge Fødevarestyrelsen er fiskene blevet håndteret i et bryggers, hvor der også blev opbevaret jord og urtepotter.
Desuden var røgeovnen placeret i det fri med adgang for skadedyr.
Hertil kom, at de solgte varer ikke forsynet med oplysninger, så sælgeren kunne spores.
Læs mere HER på LINKET