Fjernvarmen er blevet grøn i Nordborg

19. august 2020 Nordborg

Fra 1. juli i år blev Sønderborg Forsynings fjernvarmekunder på Nordals forsynet med grøn og bæredygtig fjernvarme fra det helt nye fjernvarmeværk i Havnbjerg.

Nordals Fjernvarmeanlæg er et højteknologisk moderne anlæg, baseret på mange års udvikling af fjernvarmeteknologi, der med halm og overskudsvarme fra Danfoss har kapacitet til at opvarme cirka 2.500 husstande.

”På det nye Nordals Fjernvarmeværk er fjernvarmeproduktionen baseret på halm – et biobrændsel – der gør produktionen bæredygtig og CO2-neutral. Selvom der bliver udledt CO2, når halmen bliver brændt af, har halm nemlig – i modsætning til fossile brændsler – optaget præcis samme mængde CO2, mens det voksede på markerne. På den måde er fjernvarmeproduktion – baseret på halm – samlet set en bæredygtig cyklus, så med opførelsen af det nye fjernvarmeværk er produktionen af fjernvarme blevet markant grønnere”, fortalte Janni Hv. Jepsen, kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, til SønderborgNYT i maj måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs fjernvarmeselskaber har de seneste år arbejdet på at gøre fjernvarmen mere CO2-venlig, og dermed spiller fjernvarmen en stor roller i ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...