Fjernvarmen er nået til Guderup

11. maj 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Arkil starter arbejdet med at grave stikledningerne ind til de husstande i Guderup, der gerne vil på fjernvarmenettet. Det er der rigtigt mange, der gerne vil, fortæller Janni Hv. Jepsen, som er kommunikations- og kundeservicechef i Sønderborg Forsyning.

”Vi oplever stor efterspørgsel på fjernvarme fra borgere, der gerne vil slippe for de høje gaspriser, og som ønsker en stabil, CO2-neutral og ikke mindst nem varmekilde, så det er skønt, at vi er nået så langt. Vi har allerede mange, der har bestilt og vi glæder os til at kunne tilbyde fjernvarme til borgerne i Guderup”, siger Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det store gravearbejde, der skal bringe fjernvarmen til Guderup, begyndte i efteråret 2021, hvor en transmissionsledning på knap fem km skulle graves ned i jorden langs hovedvejen fra Svenstrup til Guderup. Det har, ifølge projektleder i Sønderborg Forsyning, Torben Munk-Christensen, været et stort stykke arbejde på en meget trafikeret vej, og både han og resten af teamet er glade for, at projektet nu går ind i sin næste fase.

”Der er i øjeblikket mange husstande, der gerne vil have fjernvarme, og det har gjort, at vi har fået flere folk på opgaven for at optimere en tidsplan, der i forvejen var meget ambitiøs, så borgerne hurtigere kan få grøn og nem fjernvarme. Det er også lykkes os at komme hurtigere frem med fjernvarmen, for i den oprindelige plan ville vi først være i Guderup til sommer. Så vi er glade for, at vi er nået så langt og glæder os til at få tilsluttet kunderne”, siger Torben Munk-Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Graveprocessen har budt på flere udfordringer for de borgerne på Nordals og i Guderup, som dagligt har kørt på strækningen fra Nordborg til Guderup. Der har både været ekstra lyskryds og nedsat farthastighed over en længere periode, da der har været gravemaskiner, og folk der arbejdede i rabatten.

”Vi vil gerne sige mange tak for borgernes tålmodighed i forbindelse med nedgravning af transmissionsledningen. Vi er klar over, at gravearbejdet kan have været årsag til frustration, og vi har gjort vores bedste for ikke genere trafikken mere end højst nødvendigt – blandt andet ved at undgå at grave i myldretiden”, siger Torben Munk-Christensen. Han sender også en tak til Sønderborgs Forsynings samarbejdspartner, Arkil, der med sin store indsats har været medvirkende til, at projektet er lykkedes og tidsplanen er holdt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Transmissionsledningen er nået til Guderup, og det næste skridt i processen er at komme under hovedvejen og ind til husstandene. Her skal der graves stikledninger ned, så borgerne kan blive koblet på fjernvarmeværket.

Guderup er blevet opdelt efter områder, og der er lavet en tidsplan for, hvornår gravearbejdet begynder i de forskellige områder planen kan ses på Sønderborg Forsynings hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...