Fjernvarmen i Augustenborg og Sønderborg er klar til en sammenlægning

23. marts 2021 Augustenborg

Bestyrelserne i Augustenborg Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme har nu underskrevet en  sammenlægningsaftale, og nu er det op til de respektive generalforsamlinger at tage skridtet fuldt  ud og lægge selskaberne sammen.

Repræsentanter for de to forbrugerejede fjernvarmeselskaber har gennem længere tid arbejdet  på at klarlægge rammerne for sammenlægningen. Det arbejde har nu ført til, at bestyrelserne i Augustenborg Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme har underskrevet en aftale, hvor de to  bestyrelser foreslår sammenlægning af Augustenborg Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme med regnskabsmæssig virkning fra 1 januar 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt, at bestyrelserne sikrer forbrugerne den bedst mulige økonomi, og vi mener, at en  sammenlægning, hvor der samtidig etableres en rørledning mellem de to forsyningsområder, vil  give den bedste økonomi for den enkelte bruger. Derfor har vi valgt at underskrive en  sammenlægningsaftale, ” lyder det i en udmelding fra de to formænd; Kaj Hansen fra Augustenborg Fjernvarme og Claus Plum fra Sønderborg Fjernvarme.

”Samtidig med, at det er en økonomisk fordel for forbrugerne, opnår vi med en sammenlægning,  og en rørledning mellem de to forsyningsområder, en større forsyningssikkerhed og en betydelig CO2 reduktion, fordi brugen af naturgas mimeres til spids-belastningssituationer”, tilføjer de to formænd.

De respektive generalforsamlinger gav sidste år en solid opbakning til at fortsætte med at arbejde for på en sammenlægning. Det har resulteret i, at man har bearbejdet forslaget til vedtægter for et samlet selskab og gået selskabernes budgetter igennem endnu engang, så de afspejler de nyeste forventninger.

Med underskriften af sammenlægningsaftalen er fjernvarmeselskaberne klar til at fremlægge forslaget om sammenlægning på forårets ordinære generalforsamlinger for at få forbrugernes opbakning til at føre aftalen ud i livet.

Da der er tale om en vigtig strategisk beslutning, er de to selskaber enige om at udsætte deres respektive ordinære generalforsamlinger, indtil der igen er muligt at mødes fysisk.

Håbet er,at det kan blive i løbet af maj måned.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet har brug for hurtig hjælp for at vinde titlen: Danmarks Bedste Ishus

14. april 2021 Erhverv

I afstemningen, som Opdag Danmark har lavet for at kåre Danmarks Bedste Ishus, ligger Fjellerup Vaffelbageri klart i spidsen med 4570 stemmer og Iskonditoriet i Sønderborg er nummer to med 3817 stemmer. Konkurrencen slutter i dag, onsdag klokken 16 – så er du fan af Sønderborgs Iskonditoriet, så har du frem til klokken 16 til […]

Læs mere...