Fjernvarmen på Nordals rammes ikke af store prisstigninger

19. januar 2022 Erhverv
Nordals Fjernvarmeværk. Foto: Sønderborg Forsyning
Nordals Fjernvarmeværk. Foto: Sønderborg Forsyning

Der er ingen grund til nervøsitet over varmepriser på himmelflugt på Nordals, hvis du er kunde hos Nordals Fjernvarme A/S.

”Vores nye fjernvarmeværk forsyner vores fjernvarmekunder i Nordborg – og meget snart også Guderup – med CO2-neutral fjernvarme baseret på halm. Derfor er vores kunder ikke ramt af de store prisstigninger, der lige nu er på naturgas og elektricitet”, fortæller direktør for Sønderborg Forsyning Hans Erik Kristoffersen.

”Der er dog en mindre prisstigning, som skyldes stigninger i rør- og entreprenørudgifter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prisstigningen i 2022 for et standardhus – 130 kvadratmeter – med et årligt forbrug på 18,1 MWh, vil være på knap 390 kr.

”Vi får rigtig mange henvendelser fra mulige nye kunder, som ønsker at få fjernvarme fra os så hurtigt som muligt. Den store interesse lige nu skyldes selvfølgelig de meget høje priser på gas og elektricitet. Men også et ønske om at få nem og CO2-neutral varme”, siger kunde- og kommunikationschef Janni Hvenegaard Jepsen.

Arbejdet med at udvide fjernvarmenettet er i fuld gang. Mange nye kunder i Nordborg er allerede tilsluttet og der arbejdes på højtryk i Havnbjerg og meget snart også i Guderup, for at tilbyde samme nemme og CO2-neutrale fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er det især synligt for mange på Nordborgvej mellem Svenstrup og Guderup, hvor fjernvarmen er på vej til Guderup.

Tidsplan kan ses på Sønderborg Forsynings hjemmeside – hvor det også er muligt at få mere at vide om fjernvarmen eller få et uforpligtende tilbud på fjernvarme.

Nordals Fjernvarme A/S bruger halm til at lave fjernvarme til kunderne på Nordals. Prisen på halm er ikke påvirket af de samme markedsmæssige forhold, som gørr at prisen på naturgas og elektricitet er steget voldsomt de seneste måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjernvarme baseret på halm er CO2-neutralt og væsentlig bedre for miljøet i forhold til fossile brændsler som olie og naturgas.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Sønderborgs veterankoorddinator hædret med Nordic Veterans Medal of Honour

30. maj 2023 Erhverv

Kim Andersen, der er veterankoordinator i Sønderborg Kommune, er blevet anerkendt for sit store arbejde for veteraner i Sønderborg og Sønderjylland. For indsatsen har han modtaget Nordic Veterans Medal of Honour i bronze. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med paraden på UN Peacekeepers Day, der forgik i går, mandag, i Kastellet i København. I begrundelsen […]

Læs mere...