Fjordbo-Spejderne får prisen som Årets Ungdomsforening

3. december 2022 Kultur
Fjordbo-Spejderne får deres pris. Pressefoto
Fjordbo-Spejderne får deres pris. Pressefoto

Alle har ret til at få del i den livskvalitet, som naturen og den friske luft giver, uanset funktionsniveau.

Sådan lyder første linje i beskrivelsen af Fjordbo-spejderne.

Fjordbo-spejderne er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne i Rinkenæs og Bofællesskabet Fjordbo, der huser børne og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Et enigt dommerudvalg har valgt at tildele KFUM-Spejderne i Rinkenæs prisen for ’Årets Ungdomsforening for at have skabt dette samarbejde, skriver Dansk Ungdoms Fællesråd i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

DGIs formand, Charlotte Bach Thomassen, overrakte lørdag prisen til gruppeleder i Fjordbospejderne, Karsten Gram, til lyden af bifald og hujen på DUFs årlige delegeretmøde i Nyborg.

“Alle har ret til et fedt udeliv. Det har været mit motto siden vi startede Fjordbospejderne. At andre har fået øje på vores arbejde med de handicappede,er stort, og jeg er meget glad for, at vi modtager hæderen som Årets Ungdomsforening”, siger gruppeleder i KFUM-Spejderne Karsten Gram.

Intet mindre end samtlige af beboerne på Fjordbo ejerne nu en grøn KFUM-spejder-uniform. Det er nu forhåbningen, at de succesfulde sønderjyske initiativer kan sprede sig og hjælpe funktionsnedsatte i hele landet med at komme ud i det fri.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I stedet for at tænke at det kan ikke lade sig gøre, det er bare sådan det er, så synes vi at KFUM-Spejderne i Rinkenæs’ tilgang til udfordringen, er enormt inspirerende. Hvis udfordringen er, at kørestolsbrugere ikke har adgang til at sove i shelters, så er løsningen at finde ud af hvordan de får det. Løsningen som blev valgt i Rinkenæs, var en hejseløsning, som nemt kan overføres til andre steder i landet. Genialt”, siger forperson for KFUM-Spejderne Danmark, Tobias Simonsen, om spejdergruppen fra Rinkenæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begejstret dommertrio: Forbilledlig indsats!

Dommerpanelet til Årets Ungdomsforening består i år af Kirsten Ida Enemark, viceforstander på Roskilde Festival Højskole, næstformand i Danmarks Idrætsforbund, Thomas Bach, samt Dansk Ungdoms Fællesråds forkvinde Christine Ravn Lund.

Der var blandt de tre dommere bred enighed, om at KFUM-Spejderne i Rinkenæs’ Fjordbo-initiativ var en klar vinder på trods af gode modkandidater i opløbet.

“KFUM-Spejderne i Rinkenæs har virkelig fortjent foreningsprisen i år. De har formået at kigge udad og række ud til lokalsamfundet uden at gå på kompromis med deres kerneværdier. Det er forbilledligt, hvordan de med rod i deres egen praksis viser så stærkt lokalt engagement, og inkluderer nogle unge, der har svære forudsætninger”, siger Christine Ravn Lund på vegne af dommerpanelet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...