Flere børn får glæde af aftale med Det Kongelige Teater

12. februar 2018 Sundeved

Sønderjyllands Danseakademi har i mange år haft et samarbejde med Det Kgl. Teater. Samarbejdsaftalen er nu afløst af en ny aftale, hvor alle kommunens grundskoler kan byde ind på et projekt inden for genrerne opera, ballet eller drama.

Kommunen har indgået en toårig aftale med Det Kgl. Teater, hvor formålet er at gøre den klassiske scenekunst til en vedkommende og naturlig del af børns uddannelsesforløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen gælder for indeværende og næste skoleår.

Med aftalen kan alle folkeskolerne byde ind på at få et forløb, som både rummer workshops for lærere, levering af undervisningsmateriale og et 12 ugers forløb for eleverne med besøg fra Det Kgl. Teater. Skolerne kan frit vælge, hvilke klassetrin, der skal deltage, og de respektive forløb er så tilpasset årgangen.

For eksempel har Nybøl Skole valgt at arbejde med balletforestillingen Nøddeknækkeren i indskolingen, ligesom også Nordals-Skolen har arbejdet med ballet, men på mellemtrinnet. Augustenborg Skole er i gang med et balletforløb og har netop haft besøg af en meget inspirerende balletdanser fra Det Kgl. Teater.

”Projektet involverer børnene i workshops, bygger på dialog og er tilpasset den årgang, som den enkelte skole vælger. På den måde får børnene på en levende måde øget deres kendskab til den klassiske scenekunst og de oplevelser, den rummer, og børnenes nysgerrighed udfordres”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt, i en pressemeddelelse.

Den nye samarbejdsaftale giver samtidig mulighed for et tværgående samarbejde mellem Sønderjyllands Danseakademi, Als Performance Akademi og forvaltningen Børn, Uddannelse og Sundhed. Når det to-årige projekt slutter, skal det efter planen videreføres af Sønderborg Musikskole.

Eliteholdet fortsætter uændret

At den hidtidige aftale mellem Danseakademiet og balletskolen på Det Kgl. Teater afløses af den nye, får som eneste praktiske konsekvens for balletbørnene, at der ikke længere vil være optagelsesprøver til Den Kgl. Balletskole i Sønderborg – børnene skal til prøve i København.

Der vil stadig være balletundervisning på eliteniveau i Sønderborg, og Danseakademiet vil fortsat have et talenthold med professionelle undervisere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk