Flere end 600 boligejere deltog i virtuelt informationsmøde om tilskud til bolig-renovering

6. februar 2021 Samfund

Sønderborg Kommune og ProjectZero satte tirsdag aften fokus på den nye bygningspulje, hvor de boligejere, som i foråret skal i gang med at energi-renovere deres bolig, kan få store tilskud, hvis de vælger de energirigtige renoveringsløsninger.

”Vi glæder os over, at så mange boligejere vil have fokus på energiforbedringer, når de skal i gang med deres renoveringsprojekter og de mange spørgsmål fra boligejerne vidner om, at interessen er meget stor, for at få adgang til puljen på 675 miolioner kroner, som boligejerne kan søge i”, fortæller Inge Olsen, chef for Bæredygtighed Natur og Landdistrikter i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grundet Corona-restriktioner blev informationsaftenen holdt digitalt, direkte fra Diamanten i Fynshav, og boligejerne kunne følge med, da Charlie Lemtorp fra ProjectZero fortalte om, hvad der kan søges tilskud til og hvordan boligejerne kan søge tilskud.

Paul Neuper Kjeldal fra Byg & Bolig i Sønderborg Kommune fortalte om Sønderborgs Kvik-café, hvor boligejerne kan søge hjælp med de mere formelle spørgsmål, når boligen skal renoveres. Informationsaftenen blev afsluttet med, at boligejerne kunne stille spørgsmål og få svar med det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vigtigt for Sønderborg Kommune, at boligejerne føler sig trygge, godt klædt på og velforberedt, når tilskudspuljen åbner. Boligejeren skal nemlig være hurtig på tasterne, da tilskud tildeles efter ’først til mølle’ princippet”, siger Inge Olsen. Hun understreger, at boligejerne skal få bestilt et energimærke hurtigst muligt, hvis ikke de har et gyldigt energimærke.

”Hvis ikke boligen har et gyldigt energimærke, kan der ikke søges tilskud og lige nu er der godt pres på de energikonsulenter, som skal udarbejde energimærket, så få det bestilt nu, så det er klart til at tilskudspuljen åbner i marts eller april måned”, fortæller Inge Olsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligejere kan opnå næsten 35 procent i tilskud, hvis der tages afsæt i et typisk parcelhus på eksempelvis 154 m2, svarende til omkring 175.000 kroner ved, at gennemføre en fuld energirenovering af boligen.

”Det er vigtigt at få energi-renoveret vores boliger i Sønderborg-området, så vi nedbringer energiforbruget og hermed udledningen af CO2. Hermed arbejder vi henimod målet om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029 og samtidig er en renovering af en eksisterende bolig langt mere bæredygtigt, end at bygge nyt”, slutter Inge Olsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se – eller gense – informationsmødet fra Fynshav her.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...