Flere er kommet op på cyklen – og det er godt for dem, for kloden og samfundet

12. maj 2021 Erhverv

Gennem det seneste år er salget af cykler steget og det gælder både for såkaldt almindelige cykler og elcykler – at stigningen også gælder i Sønderborg, det bekræfter cykelhandler Kent Nissen fra Fri BikeShop.

“Der er en del af dem, som har hjemmearbejde, der har opdaget, at de har brug for at røre sig og så er en cykel jo en glimrende løsning”, siger Kent Nissen til SønderborgNYT. Andre synes, det giver rigtig god mening at følges med børnene, når de cykler i skole og så cykle hjem eller på job, når børneneer afleveret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Corona-epidemien har fået flere til at være opmærksomme på, at det er en god idé at få motion og holde sig i form.

“Og jeg håber, at det er en tanke, som også vil gælde, når der ikke længere er Corona”, siger cykelhandleren til SønderborgNYT.

“De, der cykler, forlænger deres liv og det gør de med en forholdsvis beskeden indsat. Det er rigtigt godt for den enkelte og det er rigtigt godt for samfundet, at de mennesker, som holder sig i form, ikke bruger sundhedsvæsnet i samme grad som andre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også nogle, som cykler, fordi de på den måde bidrager til at passe på kloden – og cykler gør jo ikke det samme ved klimaet, som benzin- og dieselbiler gør.

Det er ikke alene ældre eller mennesker med fysiske udfordringer, der kører elcykel.

“Om man skal vælge en elcykel eller en anden cykel, styres af det behov, som den enkelte har. Og unge mennesker, som ikke vil møde gennemsvedte på jobbet, de kan fint bruge en elcykel som transportmiddel”, siger Kent Nissen.

“Og det med at man ikke får rørt sig, når man kører elcykel, passer ikke. Bevæger man ikke benene, så holder cyklen stille”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...