Flere forventer stigende huspriser i 2021

21. februar 2021 Broager

Boligsælgerne kunne i 2020 glæder sig over en stigning i salgspriserne – alene i Sønderborg med omkring seks procent – og ifølge en ny måling fra home, er danskerne endnu mere optimistiske end for et år siden, hvor flest forventer, at salgspriserne er 2-4 procent højere end nu, når året er omme.

Den tendens har Henning Brock fra home i Broager også bemærket, når han mødes med potentielle boligkøbere, som er klar til at sætte underskriften på slutsedlen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Traditionelt er boligkøberne gået til ’forhandlingsbordet’ med en forventning om et nedslag i salgsprisen, men nu oplever vi, at boligkøberne ikke snakker så meget pris, men mere ser muligheder for tilbygning og renovering af huset og det gør typisk salgsprocessen kortere og mere konkret og mindre forhandling om salgsprisen”, siger Henning Brock.

Boligkøberne har også et godt øje til håndværkerfradraget som for 2021 er fordoblet til 25.000 og den nye tilskudspulje på 675 millioner kroner, som åbner i marts måned. Her kan boligejere søge store tilskud til energi-renovering.

”Det handler jo om at skabe det helt rigtige hjem for familien og boligkøberne efterspørger i dag boliger, som kan opgraderes til at blive mere energi-effektive ved eventuelt at skifte varmekilde, efterisolere, skifte vinduer og installere ventilation. Med muligheden for at få endda relativt store tilskud til energi-renovering eller en effektiv brug af håndværkerfradraget, så ser vi flere boligkøbere der sætter et ekstra budget af oven i købsprisen til energi-renovering – og det kan betale sig for boligkøberne, da de typisk vil opleve en lavere energiregning og samtidig få et bedre indeklima”, siger Henning Brock.

For et typisk parcelhus, på eksempelvis 154 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 175.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til 30-35 procent af investeringen, i følge Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk