Flere fra Syddanmark kommer i RKI

17. september 2013 Erhverv

Antallet af dårlige betalere stiger Region Syddanmark, ligesom det gør i resten af landet. Og det giver regionen den næststørste andel af borgere registreret i RKI i forhold til de andre regioner, viser tal fra analysevirksomheden Experian, der ejer RKI.


Forbrugerøkonom i Sydbank, Camilla Skovsbo Eriksen vurderer, at det er de nemme lån uden om bankerne og afdragsordninger i butikker, der bærer en del af skylden.

– Der er risiko for, at man tager et lån eller køber på kredit uden at tænke over, hvor mange penge man egentlig skal betale tilbage. Man tager ikke nok højde for de renter og andre omkostninger, der er ved sådan et lån, og derfor har man ikke nok overblik over de konsekvenser, det kan have for den samlede økonomi, siger hun til dr.syd..

Artiklen fortsætter under annoncen

Men er man allerede landet i registeret, eller vil man gerne undgå det, så er det vigtigt at få overblik over privatøkonomien, siger Camilla Skovsbo Eriksen.

– Man skal lade være med at bruge flere penge end man har. Og så få styr på hvad der kommer ind på kontoen, og hvad der skal ud hver måned, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...