Flere hundreder landmænd kørte til møde i traktor

6. januar 2020 Politik

Miljøminister Lea Wermelin får mulighed for en god og saglig debat om regeringens miljøpolitik, når hun møder et væld af landmænd, der har taget turen til Gråsten Landbrugsskole for at snakke om regeringens miljøpolitik. Landmændene kørte til Gråsten i deres traktorer.

Blandt gæsterne, der skal mødes med miljøministeren klokken 13 er Venstres Fødevareordfører Erling Bonnesen, som fortæller, at der skal kunne drives landbrug i Danmark og at der skal fokuseres på både hjemmemarkeet og eksporten samt alle de arbejdspladser og alle de penge, som det giver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vesntre siger klart nej til den beslutning, som den socialdemokratiske regering har taget omtvungen fremrykning af landbrugets vinterafgrøder”, siger Erling Bonnesen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Venstre var inviteret til et møde om sagen.

“Vi kunne tilslutte os regeringens beslutninger eller lade være. Der var ingen forhandling”, siger han.

“Beslutningen er skidt for landmændenes planlægning og for miljøet”, siger han videre.

Venstre har en plan

“Venstre ser hellere, at man godkender ansøgningerne om de minivådområder, der allerede er søgt om. Ansøgningerne har ligget der længe, men de er ikke behandlet”, siger Erling Bonnesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stort fremmøde

”Der møder mange landmænd op og  giver deres mening til kende om regeringens politik. Regeringens beslutning er reelt en tilbagerulning af Landbrugspakken, og det er urimeligt i forhold til en fødevareproduktion og eksport, som er helt nødvendig for os alle”, siger Mogens Dall og tilføjer:

”Her i det nye år skal vi have udmøntet klimaloven, og der er lagt i kakkelovnen til at landbruget kommer til at få sin store del af kravene og dermed atter store omkostninger. Det harmonerer meget dårligt med, at vi er nogle af dem, som producerer de mest klimavenlige fødevarer. Den melding får ministeren med hjem til København”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk