Flere kommuner risikerer at skulle lukke vandboringer – men ikke Sønderborg

17. marts 2018 Sundeved

Det er en rum tid siden, at Byrådet i Sønderborg sikrede de lokale drikkevandsboringer imod sprøjtegifte. Ganske enkelt ved at der ikke måtte sprøjtes i nærheden af boringerne.

“Det var en dyr løsning, men den var rigtig”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“Det er muligt, der er grænseværdier på sprøjtegifte, men vi slet ikke have den slags i vores drikkevand”, lød det fra byrådet, da beslutningen blev taget.

Flere andre steder

DR har siden i sommer fortalt om drikkevandsboringer, der er ramt af forurening og nu viser det sig, at der findes rester af sprøjtemidler over grænseværdien i langt flere drikkevandsboringer end hidtil antaget, fortæller Anders Johnsen, seniorforsker ved GEUS.

“Forekomsten af det her stof i grundvandet har et større omfang, end vi har set fra andre pesticider. Stoffet Desphenyl-Chloridazon findes i en større andel af boringerne, og når vi finder det, så er det i en højere koncentration, end vi er vant til”, siger han til DR.

Læs hele artiklen fra DR HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...