Flere og flere benytter offerrådgivningen

10. maj 2015 112

I 2010 var der 77, der benyttede af offerrådgivningen i Syd- og Sønderjyllands politikreds. I 2014 var tallet 171.

“Vi er meget glade for offerrådgiverne i Syd- og Sønderjylland. De yder en uvurderlig hjælp til ofre, vidner og pårørende”, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands politis kriminalpræventive sekretariat.

Han giver nogle eksempler:

Artiklen fortsætter under annoncen

I en familie, der havde haft indbrud, var børnene meget bange for at være i huset. Her tog offerrådgiveren hjem på besøg og talte med børnene. Det hjalp.
En borger, der havde givet førstehjælp ved en ulykke, fik efterfølgende brug for at tale med nogen om ulykken og om, hvorvidt vedkommende havde gjort nok i situationen.
Et ældre menneske uden nær familie mistede sin ægtefælle. Her blev rådgiveren kontaktet af en bekendt til den efterlevende. Rådgiveren tog en samtale med vedkommende og i fællesskab blev der lagt nogle planer for, hvad der videre skulle ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

En familie mistede deres hjem ved en brand. Her hjalp offerrådgiveren med at tale oplevelsen og situationen igennem over flere omgange.

Læs om Offerådgivningen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...