Flere og flere benytter offerrådgivningen

10. maj 2015 112

I 2010 var der 77, der benyttede af offerrådgivningen i Syd- og Sønderjyllands politikreds. I 2014 var tallet 171.

“Vi er meget glade for offerrådgiverne i Syd- og Sønderjylland. De yder en uvurderlig hjælp til ofre, vidner og pårørende”, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands politis kriminalpræventive sekretariat.

Han giver nogle eksempler:

Artiklen fortsætter under annoncen

I en familie, der havde haft indbrud, var børnene meget bange for at være i huset. Her tog offerrådgiveren hjem på besøg og talte med børnene. Det hjalp.
En borger, der havde givet førstehjælp ved en ulykke, fik efterfølgende brug for at tale med nogen om ulykken og om, hvorvidt vedkommende havde gjort nok i situationen.
Et ældre menneske uden nær familie mistede sin ægtefælle. Her blev rådgiveren kontaktet af en bekendt til den efterlevende. Rådgiveren tog en samtale med vedkommende og i fællesskab blev der lagt nogle planer for, hvad der videre skulle ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

En familie mistede deres hjem ved en brand. Her hjalp offerrådgiveren med at tale oplevelsen og situationen igennem over flere omgange.

Læs om Offerådgivningen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...