Flere og flere sundhedsopgaver til kommunerne

31. maj 2016 REGIONALT
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
Sygehusene bliver mere og mere effektive, og patienterne er indlagt i kortere tid. Det kan man mærke i kommunerne, hvor mængden af opgaver, der tidligere blev løst på sygehusene, bliver flere og flere. I en ny Momentum-rundspørge til de kommunale sundhedschefer svarer 60 procent, at de i dag løser mange flere sundhedsopgaver, der tidligere blev løst på et sygehus, end for fem år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især opgaver i forbindelse med udskrivelse af patienter fra sygehuse, som ifølge kommunerne er kommet til. 99 procent af kommunerne siger, at de laver opfølgende kompleks sygepleje efter udskrivelse fra sygehus, og 95 procent svarer, at der er øget koordination som følge af, at borgerne er mere svagelige efter udskrivelse fra sygehus. Også rehabilitering af kronisk syge er nyt i de fleste kommuner, og 95 procent svarer, at de løser den opgave.

Svarene bakkes op af andre undersøgelser af udviklingen i sundhedsvæsenet. For nylig viste tal fra OECD, at Danmark er det europæiske land, der har forkortet indlæggelsestiderne mest de seneste fem år, og i efteråret viste en anden undersøgelse, at 73 kommuner i kølvandet på det har oprettet akutpladser med døgndækket sygepleje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk