Flere og flere udviklingshæmmede deltager i kommunens fritidstilbud

23. juli 2021 Samfund

Hen over foråret og sommeren er der kommet flere nye deltagere på de fritidstilbud, som Psykiatri og Handicap stiller til rådighed for udviklingshæmmede borgere, skriver Sønderborg Kommune.

På det nye onsdagshold i Nordborg Minigolf Klub er der kommet 12 nye ansigter, som nyder den træning, der ligger i at spille minigolf. Det nye hold har blandt andet planer om et smut til Tinglev til efteråret for at prøve en helt ny adventurebane.

”Det er fedt at være blevet medlem i klubben. Man finder hurtigt ud af, at for at forbedre sig i minigolf, så kræver det en del træning og øvelse – så det nytter ikke noget at springe en træning over”, fortæller Dorthe, som startede i maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det sociale i klubben er også rigtig godt. I foråret til forårsklargøring var vi med til at male alle bænkene, og vi har allerede meldt til klubben, at vi gerne vil hjælpe til med at male klubhuset – for det skriger da efter en ny omgang maling”.

Den samme tendens gør sig gældende inden for skydning, hvor Sønderborg Skyttekreds siden årsskiftet har budt flere medlemmer fra Værestedet 12’eren velkommen. Her er der god stemning og mulighed for at træne med forskellige skydevåben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også i Skansen ser de frem til en ny sæson i Dybbøl IUs para-hold i håndbold, hvor de 15-16 spillere lige nu holder en velfortjent sommerferiepause. Holdet blev dannet i januar 2020 og der trænes normalt hver tirsdag, hvor deltagerne får sved på panden og smil på læberne. Her ligger spritnye, lokalt sponserede træningsdragter og egne bolde og venter på spillerne, når kommende kampe skal spilles efter sommerferien.

Foruden minigolf, skydning og håndbold tilbyder projektet ‘Med på Holdet’ blandt andet linedance, korsang, e-sport og meget mere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk