Flere søgte ‘hjem’ til Sønderborg i 2020 og købte bolig

10. januar 2021 Erhverv
Foto: Pressefoto, home
Foto: Pressefoto, home

2020 var et ekstraordinært år på boligmarkedet i Sydjylland med omkring 12.000 bolighandler, hvilket er 19 % flere end sidste år.

Sønderborg er den kommune i Sydjylland der havde den næststørste fremgang i bolighandlerne i Sydjylland  med en fremgang på 35 procent, kun overgået af Tønder med en fremgang på 37 procent.

Henning Brock, indehaver og ejendomsmægler, fra Home Broager og Home Sønderborg forklarer.

”Sommerhusene er næsten udsolgte og vi har oplevet en tilstrømning af købere som i årene inden finanskrisen. Husene bliver hurtigt solgt, og vi ser mere og mere, at der er flere købere pr. hus, ” siger Henning Brock, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Køberne til boliger i min butik i Broager har været ’tilbageflyttere’. Unge familier, som stammer fra området, har studeret i de store byer – København, Aarhus og Odense – og som vil købe eget hus og får meget for pengene her hos os og kommer hjem til bedsteforældrene, ” forklarer Henning Brock.

Andre købere er set blandt tyskere, selv om ikke er præsentet lige nu, og en del lejere har fået øjnene op for de billige huslejer ved i stedet at købe hus.

”De giver så et godt rygstød til, at sælgere kan købe noget nyt selv, ” siger Henning Brock, der driver de to Home-forretninger sammen med ejendomsmægler Merete Lund Brock.

Artiklen fortsætter under annoncen

På landsplan er fremgangen på 22 procent eller godt 19.000 flere handler, viser ejendomsmæglerbranchens tal fra Boligsiden og dermed knækkede Coronaen ikke boligsalget, som mange eksperter forudsagde og frygtede i starten af epidemien. Tværtimod blev coronaen katalysator til en vild acceleration.

Først sommerhusene, så villaer og rækkehuse og endelig ejerlejlighederne – og siden i starten af sommeren har trekløveret nærmest dystet om at løbe med opmærksomheden, oplyser home i en pressemeddelelse, der også fortæller, at den normalt stille december måned blev et juleræs med hele 51 procent flere solgte lejligheder, 52 procent flere solgte villaer og rækkehuse og hele 102 procent flere sommerhuse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk