Flere tilflyttere gør brug af PartnerJob-ordningen

4. november 2020 Erhverv

Som en del af Sønderborg Kommunes bosætningsstrategi tilbyder Tilflytterservice medflyttende partnere til tilflyttere en ekstra indsats i form af hjælp til jobsøgning. Konkret oplyses der om det lokale jobmarked, der tilbydes sparring på ansøgning, CV og råd til jobsamtalen, og der rådgives om opkvalificering, videreuddannelse eller andre forløb.

Siden årsskiftet har 50 nye medfølgende partnere taget imod det gode tilbud. Samtidig oplever Tilflytterservice en stigning i henvendelser fra potentielle tilflyttere: I 2019 blev Tilflytterservice kontaktet af 65 mulige nye borgere, mens der i oktober 2020 allerede har henvendt sig 69 potentielle tilflyttere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud af de 69 henvendelser har næsten halvdelen modtaget sparring om job ved PartnerJob-konsulenten.

”Det er positivt, at vores virksomheder og deres nye ansatte har fået øjnene op for mulighederne ved PartnerJob-ordningen”, siger formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt, at partneren også lander et job, så hele familien kan slå rødder i vores område. Netop derfor har vi prioriteret denne særordning for dem”.

Næstformanden for Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen, glæder sig også over stigningen af henvendelser fra potentielle tilflyttere:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever en stor efterspørgsel på jobsparring, især omkring mulighederne på det lokale arbejdsmarked hos virksomhederne i Sønderborg-området. Et job er en stor del af beslutningen om at flytte, så derfor er det vigtigt, at Tilflytterservice Sønderborg kan tilbyde relevant jobsparring”.

Interesserede medflyttende tilflyttere kan henvende sig til PartnerJob-konsulent Helena M. K. Pedersen på partnerjob@sonderborg.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...